Az opera böngésző mennyire megbízható?
Biztonságos?
Nem lopja az adatokat?
Chromium alapú, szóval nagyon hasonló, mintha Chrome-t használnád.
Vannak benne jó funkciók, mint a beépített hírdetés blokkoló, vagy a VPN.
De ezt leszámítva 1:1 ugyanaz, mint a Google terméke. Csak ők többet költenek a biztonságra,(vagy, mint a Mozilla) szóval én inkább a Nagy Testvér termékét választanám(vagy ott az Edge).
Operával sem lehet semmi gond, ebben biztos vagyok, de ők nem rendelkeznek olyan nagy forrásokkal. És rengeteg adatbiztonsági probléma van mostanság, ezért nem bíznám a véletlenre.
1-es
Én chromot használom elsősorban.
Másodsorban ,csak az operát.
Nem biztonságos, kínai spyware, adatokat tuti lenyúlja; továbbítja. Vannak hasznos funkció, de a "vpn" csak parasztvakítás.
Ha biztonságosabb, anonim böngésző kell, ott van firefox amit megerősítesz vagy egy előre készített forkot használsz. Brave vagy zen még jó alternatíva.
3-as
Firefox is vírusos.
Konkrétan virustotalba behúzom és kiadja trojai.
Bejelntkeztem egy weboldalra tesztből.
De én is hallottam róla ,hogy kémkedésre használhatják a kínaiak.
Firefoxban sem bízok.
Azt most már tuti ,hogy trojai.
Chrome,Edge-t használom.
3-asnak igaza van. Hardened firefox a jó választás. Nem tudom mit nézel de nekem nem jelzett semmit, sehol.
Chrome pedig még ki is írja, hogy felhasználják az adataidat. xd
Lehet biztonságosabb mint opera, de az adataid fixen átnézik és disztibutálva van.
Mozilla pont nem arról híres, hogy olyan sok pénzt áldoz biztonságra de ti tudjátok.
Google-ről sok minden elmondható, de inkább náluk legyen, mint máshol.(legkisebb rossz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!