Biztonságos ez a Digitális Állampolgárság Program?
Figyelt kérdés
Meg volt a lehetőségem, hogy az új személyi igazolványom mellé regisztráljak ide is, de vannak kétségeim. A mai Magyar Kormány kezébe adjak olyan információkat, amiket az okostelefonom "kiszivárogtat"? Csak nekem vannak ilyen érzéseim, vagy ez teljesen alaptalan? Végülis egy általam önként telepített szoftver akár képes gyakorlatilag bármit követni velem kapcsolatban. Persze igaz, a nagy amerikai cégek amúgy is követnek mindent, de számomra ez valamiért mégiscsak kockázatosabbnak tűnik. Paranoid vagyok?szept. 13. 09:24
21/22 anonim válasza:
Önmagában az, hogy fel van telepítve a személyes célokra használt telefonodra, bármi lehet a forráskódjában, amiről nem tudunk. Nem azon a felületen, amit látsz, hanem azon, amit nem látsz. A különböző, Play Áruházból törölt adathalász alkalmazások sem úgy gyűjtenek rólad adatokat, hogy kiírja: "Adatgyűjtés folyamatban, kérem várjon...!" ... Ha kizárólag a biztonságosabb kétlépcsős azonosítás lett volna a cél, arra sokkal egyszerűbb módszerek is rendelkezésre állnak.
Azt én sem tartom valószínűnek, hogy Magyarországon vannak, akik ilyet profi módon képesek lennének megalkotni, de elég különleges kapcsolata van Magyarországnak az oroszokkal, akik ugyebár jártasak már a magyar külügy rendszerében, és nem tudni, mihez fértek már hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!