Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Külső HDD indítása, laptopról ?

Külső HDD indítása, laptopról ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy régi gép külső HDD-jét kiszereltem. Vannak rajtam számomra fontos file-ok azonban a gép nem indul el. A HDD üzemképes. Beraktam egy travelerbe, látom is a tárhelyet, foglalt körülbelül 40 Gb. A számomra fontos fileokhoz nem férek hozzá a laptopom felhasználójáról, tekintve, hogy titkosítva van. A HDD-ről nem tudok bootolni, hiába próbálom, a BIOS látja az USB-t azonban nem engedi BOOT Priority-ben berakni. Próbáltam egy pendrive-ra UBUNTU Live-al megnyitni a mappát, azonban zárolva van, így ott sem engedi. A kérdés, hogy valahogy a HDD-n lévő WINDOWS rendszert el lehet indítani ?? Már kezdem magam tökönszúrni... Vagy a titkosítást levenni, valahogy ? Az is jó, ha eltudom indítani, után a felhasználóba már be tudok lépni..

aug. 24. 14:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Az nem opció, hogy a régi gépbe visszateszed és onnan átmásolod valahová titkosítás nélkül?
aug. 24. 15:12
 2/10 Gugu Gabor ***** válasza:
Mivel van titkosítva?
aug. 24. 15:17
 3/10 anonim ***** válasza:

Miféle titkosítás???

Jelszavas zip ?

Ha érdemi válasz kell adj adatokat.

aug. 24. 15:19
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom, milyen titkosítást lát az Ubuntu.

Korábban már sikerült ugyanígy visszanyernem adatokat. Akkor is egy külső HDD-ről kellett, csak akkor a felhasználó jelszó miatt volt erre szükségem. A Windows felhasználóba nem tudott belépni a tulaj, kért egy adatmentést. Én a Windows-on keresztül hiába próbáltam a HDD-ről adatot másolni, nem láttam semmit, hiszen másik felhasználóban voltam. Akkor az Ubuntu oldotta meg, a mappák tartalmát láttam. Jelenleg most minden mappánál egy pici lakat van, mintha titkosítva lenne.

A HDD-t nem tudom a régi gépben elindítani, mivel az nem kapcsol be. Jóideje nem volt használva, vélhetően táp hibás. A HDD-ről nem tudok bootolni, pedig az is opció lenne, azonban a laptop BIOS-ban nem tudok átállítani semmit. Nem látja bootolhatónak a HDD-t. Vélhetően régi Windows lehet rajta, nem UEFI szabvány, azonban laptopon nem tudok váltani más szabványok között sem.

aug. 24. 15:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha pl. Bitlockerrel le van kódolva, akkor egyszerűbb lenne a régi gépet megjavítani, bármi baja is van, még a táp a legegyszerűbb.
aug. 24. 15:30
 6/10 A kérdező kommentje:
Esetleg abban tudnátok segíteni, hogy ASUF TUF Gaming 15-ön hogy lehet váltani UEFI-ről Legacy-ra? Semmit sem találok. Lehetséges, hogy nem lehet? :(
aug. 24. 15:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Bármit is csinálsz nem fog bebootolni.

Inkább azt kéne megfejtened mi mutatja azt a pici lakatot és annak mi a jelentése. Ennek járj utána. Te látod, mi nem látjuk. :(

Esetleg megpróbálhatod az egész lemezt .vhd ba konvertálni és VirtualBox alatt futtatni, de ezt a módszert azért elég lehetetlen küldedésnek érzem.

aug. 24. 15:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Ez a VHD-ba konvertálás nekem új. Esetleg nagy vonalakban tudsz ebben segíteni? Megpróbálkozom ezzel is. Addig is utánajárok hátha látok valamit erről. Plusz egy másik laptopon megpróbálom bootolni. Ha ez sem, akkor szerzek egy gépházat ami működik.
aug. 24. 16:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Bitlocker, gondolom. Ha nincs meg a kulcsod pl az online windows fiókodban, se pendrive-on, se papíron akkor csak az eredeti géppel van esélyed, amiben a tpm chip van. Vagy pápá fontos file-ok, ha nincsnek meg máshol.
aug. 26. 22:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Vidd el hozzáértőkhöz (szervízbe) mert neked ez nem fog menni.
aug. 26. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!