Külső HDD indítása, laptopról ?
Sziasztok!
Egy régi gép külső HDD-jét kiszereltem. Vannak rajtam számomra fontos file-ok azonban a gép nem indul el. A HDD üzemképes. Beraktam egy travelerbe, látom is a tárhelyet, foglalt körülbelül 40 Gb. A számomra fontos fileokhoz nem férek hozzá a laptopom felhasználójáról, tekintve, hogy titkosítva van. A HDD-ről nem tudok bootolni, hiába próbálom, a BIOS látja az USB-t azonban nem engedi BOOT Priority-ben berakni. Próbáltam egy pendrive-ra UBUNTU Live-al megnyitni a mappát, azonban zárolva van, így ott sem engedi. A kérdés, hogy valahogy a HDD-n lévő WINDOWS rendszert el lehet indítani ?? Már kezdem magam tökönszúrni... Vagy a titkosítást levenni, valahogy ? Az is jó, ha eltudom indítani, után a felhasználóba már be tudok lépni..
Miféle titkosítás???
Jelszavas zip ?
Ha érdemi válasz kell adj adatokat.
Nem tudom, milyen titkosítást lát az Ubuntu.
Korábban már sikerült ugyanígy visszanyernem adatokat. Akkor is egy külső HDD-ről kellett, csak akkor a felhasználó jelszó miatt volt erre szükségem. A Windows felhasználóba nem tudott belépni a tulaj, kért egy adatmentést. Én a Windows-on keresztül hiába próbáltam a HDD-ről adatot másolni, nem láttam semmit, hiszen másik felhasználóban voltam. Akkor az Ubuntu oldotta meg, a mappák tartalmát láttam. Jelenleg most minden mappánál egy pici lakat van, mintha titkosítva lenne.
A HDD-t nem tudom a régi gépben elindítani, mivel az nem kapcsol be. Jóideje nem volt használva, vélhetően táp hibás. A HDD-ről nem tudok bootolni, pedig az is opció lenne, azonban a laptop BIOS-ban nem tudok átállítani semmit. Nem látja bootolhatónak a HDD-t. Vélhetően régi Windows lehet rajta, nem UEFI szabvány, azonban laptopon nem tudok váltani más szabványok között sem.
Bármit is csinálsz nem fog bebootolni.
Inkább azt kéne megfejtened mi mutatja azt a pici lakatot és annak mi a jelentése. Ennek járj utána. Te látod, mi nem látjuk. :(
Esetleg megpróbálhatod az egész lemezt .vhd ba konvertálni és VirtualBox alatt futtatni, de ezt a módszert azért elég lehetetlen küldedésnek érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!