Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Telefonról, laptopról vissza...

Telefonról, laptopról vissza tudja állítani a rendőrség az adatokat?

Figyelt kérdés
Vagy csak blöfföltek? Azt mondták, ha nem adom meg a kódot szakértővel "feltöretik" és kifizettetik velem. 2 email és 2 telefonhívás volt, amit vissza akartak állíttatni...
2023. szept. 7. 13:38
 1/9 P.O.C. ***** válasza:
87%
Képesek rá. Szóval már süthetik is odahaza a reszelős tortát.
2023. szept. 7. 13:43
 2/9 A kérdező kommentje:

Bevállaltam inkább, de nem emeltek vádat. Egy alak zaklatott, én meg próbáltam lerendezni otthoni módon, ő feljelentett, én nem őt korábban.

De azzal fenyegettek, hogy visszaállítják, bár tudtommal az emailt csak IP cím alapján lehet. Azt elhiszem, hogy esetleg feltörik, meg kiszedik a híváslistát... Mindezért hónapokig ott lesz a telefonom és megfizettetik velem a "szakértő díját".

Utólag jöttem rá, hogy lehet kamu volt.

2023. szept. 7. 13:51
 3/9 anonim ***** válasza:
73%

A "telefonhívás visszaállítása" dolog nem tudom, mit akar jelenteni, hívásokról ugyanis maximum annyit tárol a telefon, hogy a hívás létrejött, ezt meg a szolgáltatótól is el tudják kérni, hiszen az is látja, hogy kit hívtál és mikor.

Az email visszaállítására van esély, de ez elég sok mindentől függ, egyáltalán nem garantált, hogy sikerül egy törölt emailt visszaállítani. Ha egyáltalán meg tudják kerülni a képernyőzárat, ami szintén nem egyszerű mutatvány.

Én azt mondanám, hogy ha nagy szarban vagy, akkor ne mondd meg nekik a kódot, nagyobb az esélye, hogy nem tudják kinyitni. Ha véletlenül feltörik, akkor meg a szakértői díj lesz a legkisebb gondod.

2023. szept. 7. 13:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Csapkodtak, meg ordítoztak stb. így végül megmondtamm, meg bent voltak többen. Nem lett belőle végül vádemelés, mert ez nem elég "zaklatáshoz", pár napja szóltak, de utólag gondolkodtam, hogy lehet nem kellett volna megmondani. Azzal is fenyegettek, hogy így elhúzódik az ügy, meg nagy összegeket is mondtak, meg hogy mindenképpen rám kenik. A hívások megvoltak nekik híváslista alapján is, 2 hívás, csak a szemét ezért is feljelentett. De igazából nem annyira komoly, a komoly inkább az ő zaklatása, ezeket azért csináltam, hogy lekoptassam.
2023. szept. 7. 14:14
 5/9 DK-s ***** válasza:
9%

Még nekem is esélyes lenne, nemhogy a zsaruknak.

Szerintem jobban jársz ha megadod.

2023. szept. 7. 15:00
 6/9 A kérdező kommentje:

Végül megadtam, mert mint mondtam azt mondta, hogy visszaállítják. Emailt IP cím alapján kellett volna. 2 hívás meg 2 email pedig a vádemelésre sem volt elég... Igazából azt sem értettem, hogy miért csináltak ebből ügyet...

Bár utána ahogy a görény, meg a felesége tett velem, miután megkapták a nevem, lehet jobb lett volna nem. Tájékoztatták őket, utána 2 naponta kerestek, hívogattak, fenyegettek, megzsaroltak. "Visznek a börtönbe, nincs az a védőügyvéd aki megvédene". Azokat is azért csináltam,.hogy ezt fejezzék be. Megmondtam, ha nem lesz vége, feljelentem őket... De még mindig nem álltak le a fenyegetőzésekkel, állandóan hívnak, miszerint miért nem csuknak le engem...

2023. szept. 8. 08:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezért nem beszélünk soha ügyvéd nélkül a rendőröknek, pláne ha elkezdenek fenyegetni...

Ilyenre azt illik mondani, hogy sajnálom, de nem tudom a jelszavamat. Abban a pillanatban nem foglalhatják le a laptopodat csak úgy, már ha nem a hátadon térdelnek a lakásodban:D Szóval miután megtörtént a beszélgetés, mehetsz haza és változtathatod meg a jelszavad egy teljesen random generáltra és jelentkezhetsz ki az emailedből az összes eszközödről, aztán good luck nekik az email szolgáltatótól lekérni az adatokat:) Persze ez kis ügyekre igaz, de gondolom nem emberölésről van szó vagy ilyesmi, így kb tehetetlenek.

De remélem ez jó lecke neked és másoknak, hogy ÜGYVÉD NÉLKÜL NEM BESZÉLÜNK RENDŐRÖKKEL. Ha ártatlan vagy akkor is tudsz olyat mondani, hogy megszivatod magad... Ha pedig nem gyanúsított, hanem gyanúsítHATÓ vagy, akkor azt hiszem ügyvéd nélkül "kell" lenned. De ilyenkor meg ismételheted, hogy "nem emlékszem", "nem tudok pontos választ adni erre, esetleg legközelebb beszéljünk róla" stb srb stb. De SOHA SOHA SOHA SOHA SOHA nem szabad semmit megadni és elmondani a rendőröknek egészen addig, ameddig egy ügyvéd nem okézta ezt le.

2023. szept. 9. 09:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Onnantól kezdve, hogy azzal fenyegetőznek, hogy rád verik a kódtörés költségeit, garantált, hogy blöffölnek. A hívásokon sincs mit "visszaállítani" a készüléken, ha csak te nem rögzíted. Így ez is hazugság, valami mást keresnek, ami valóban terhelő lehet.
2023. szept. 20. 13:17
 9/9 DK-s ***** válasza:

Pffff.

Ha a h'lyeség fájna, egyesek ordítanának.

#7-nek:

"Abban a pillanatban nem foglalhatják le a laptopodat csak úgy, "

Hallottál már a "halaszthatatlan nyomozati cselekmények"-ről? Szerintem nem. A lefoglalás is közöttük van.

#8-nak:

"Onnantól kezdve, hogy azzal fenyegetőznek, hogy rád verik a kódtörés költségeit, garantált, hogy blöffölnek. "

Ha vádat emeltek volna és elítélik, akkor a TELJES nyomozati költséget rá verik. Százezres nagyságrend. Eddig háromszor ültem, úgyhogy ne állj neki okoskodni.

2023. szept. 20. 15:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!