Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ma este kaptam rengeteg spam...

Ma este kaptam rengeteg spam levelet egyszerre az okostelefonomra. Kell félnem?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..

Ennek a kérdésnek is én volnék a kiírója, aki nem akarja végigolvasni, annak röviden: nincs mobilnetem, wifiről is ritkán csatlakozom a netre, de ma este megtettem, mert letöltöttem és regisztráltam a REpont alkalmazást.

Nem sokkal a regisztráció befejezését követően hirtelen kaptam kb. 25-30 egyforma tartalmú spam üzenetet különféle 63-assal kezdődő random számokról, mind ugyanazt tartalmazta, adathalász levelek kamu linkekkel futárszolgálat (DPD nevében). Nem tudom, lehet jött volna több is, mert kétségbeesésemben kikapcsoltam a telefonomat, majd újraindítottam, immár lekapcsolt wifivel.

Ezt követően kézzel egyesével bejelentettem, majd töröltem az addig érkezett spamokat, a küldő számokat pedig egytől egyig letiltottam (sajnos olvasásra meg kellett nyitni a spam leveleket, mert csak úgy engedte tiltani a számokat, de a víruslinkekre természetesen nem kattintottam rá egyszer sem).

Kérdésem: kell félnem attól, hogy ezentúl folyamatosan kapni fogok ilyesmit? Vagy ez egy "véletlen", egyszeri eset volt?

aug. 15. 01:13
 1/1 anonim ***** válasza:
Maga a spam levél nem csinál semmit de a csatolt link vagy fájl már veszélyes. Ez a futárnevében spam levél most nagyon fut majd.
aug. 15. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!