Adatmentésre külső HDD is elég vagy erre is jobb SSD-t venni?
Figyelt kérdés
aug. 12. 18:18
1/6 anonim válasza:
Adatmentésnél legalább 2-3 adathordozón van meg a tartalmad, hogy bármelyik meghibásodása esetén egy másikról helyreállítható legyen a tartalom. Ebből a szempontból hogy az SSD/HDD vagy külső/belső legfeljebb az ár-érték arány számít (1 TiB-ra vetített összegnél melyik gazdaságosabb, ebben a HDD vezet). Csak offline adattárolásnál az SSD előnyei nem igazán érvényesülnek, mivel nem folyamatosan kell sok fájlt gyorsan elérned.
2/6 A kérdező kommentje:
aug. 12. 18:49
3/6 anonim válasza:
Személy szerint WD-t vennék, bevált nekem már sokszor ✌️
4/6 anonim válasza:
Adatmentésre inkább HDD, és ha fontos adatok, akkor legalább 2. Western Digital-t tudom ajánlani.
5/6 anonim válasza:
2024-ben csak SSD. Sokkal gyorsabban tudsz rá/róla adatokat másonli, méretileg is kompaktabb, és sokkal strapabíróbb/idötállóbb mint egy HDD.
6/6 anonim válasza:
Feltételezhetően előzmény:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
"Adatmentésre külső HDD is elég vagy erre is jobb SSD-t venni?"
Az SSD-nél is fent áll az "adatrothadás" esélye, ami a memóriacellák tökéletlen szigeteléséből fakad ( [link] ).
"Van lényeges különbség?"
Mint a belinkelt topikban is írtam: merevlemezt csak 3 gyártó gyárt, a többi csak belerakja ezen gyártók valamelyikének termékét egy külső rackbe.
Az említett Transcend például Western Digital merevlemezt használ:
Én - szerény véleményem szerint - adatmentésre inkább egy külső - lehetőleg fémházas (mert annak jobb a hővezetése) - racket vennék és abba tennék egy belső merevlemezt - így a rack többször használható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!