Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » 12 karakteres, véletlenszerű...

12 karakteres, véletlenszerű karakterekből generált jelszó elég biztonságos?

Figyelt kérdés
A Firefox-szal szoktam jelszót generálni, az jó?
aug. 11. 18:35
 1/10 A kérdező kommentje:
(A legtöbbje 15 karakter)
aug. 11. 18:38
 2/10 anonim ***** válasza:

A hossz egy tényező.

De kérdés, hogy milyen karakterekből áll - hisz ha csak számokból, akkor "csak" 10^12 ("10 a 12-en" vagyis 1 billió), ha már az angol ABC kis és nagybetűit is, akkor 62^12 (vagyis 3,2263*10^21, azaz 3 trilliárd) lehetőség van a jelszó "kitalálására", vagyis utóbbi esetben nehezebb végigpróbálgatással feltörni - illetve hogy te képes vagy-e megjegyezni (mert egy papírlapra felírva nem biztonságos)?

aug. 11. 18:53
 3/10 A kérdező kommentje:
Kisbetű, nagybetű, számok és speciális karakterek is vannak benne.
aug. 11. 18:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen rendben van. Fontosabb fiókok nem engedik amúgy sem a végtelen végigpróbálgatást. Pár sikertelen kísérlet után felfüggeszt.

Ha mindenki csak ennyit tenne mint te rengeteg fiók nem esne el.

aug. 11. 19:07
 5/10 SIDLER22 ***** válasza:
100%

Arra viszont nagyon figyelj, hogy azok a jelszavak megmaradjanak. Vagy ha azok nem is, legalább a fiókokhoz kapcsolt E-mail címhez hozzáférj.

Én pont ma jártam úgy egy pendrive-al, hogy megadta magát. Egyik gépről a másikra akartam adatokat átvinni. Kihúztam, majd bedugtam a másik gépbe és Hibakód: 43. Unknown USB device descriptor. Mindkét gépen ugyanennyit adott. A LED-je meg világított 3 másodpercig majd lekapcsolt.

Nem sztorizgatni akartam csak egy gyors emlékeztetőt akartam, hogy a legtöbb tároló akkor adja meg magát amikor a legkevésbé számítanál rá.

aug. 11. 19:12
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

Ha pl kizárólag "A" betűkből állhat a jelszó és 12 karakter akkor 1^12 kombináció lehetséges, de legalább könnyű megjegyezni.

A chrome 15 karakteres jelszavakat szokott javasolni

aug. 11. 19:15
 7/10 A kérdező kommentje:

És ha 30 karakter, viszont csak kisbetű és sok benne az ismétlődés?

Egy ritka szó amit én találtam ki és rajtam kívül kb. senki nem tud róla.

aug. 11. 19:24
 8/10 anonim ***** válasza:
78%
Egy jelszó akár értelmes szöveg is lehet ,ez esetben jobb a magasabb karakterszám. 30 igen elég.
aug. 11. 19:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Jó jó, de úgyse jelszó próbálkozással törik fel
aug. 12. 00:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Attól függ hova mihez kell. [link]

Pl ahol van idő folyxamatosan akár évekig próbálgatni (pl wifi jelszó) vagy offline törni (pl hdd bitlocker) ott érdemes 20-nál is hosszabb jelszót választani.

De ahol van Autoban funkció (pl weboldal vagy ftp szerver) ahol pl 3 hibás próbálkozás után 3 órára kitiltásra kerülsz ott rövidebb jelszó is megfelel.

aug. 12. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!