Ha pwned emailről kapok levelet akkor az én emailcímem is kiszivárgott, vagy valaki csak véletlenszerűen sikeresen legenerálta az emailcímem és így tudott küldeni egy spamet?
Onnan akkor kapsz levelet ha kikerült egy adatbázis egy oldalról ahol regisztrálva voltál, ebben az adatbázisban benne volt az rmail címed. Olyan nincs hogy valaki legenerálja a címed.
Egyébként nem értem amit írsz, pwnd mailt küldött higy breacheltek, ok, de mi van a spammel?
Há nem sikerült jól leírnom, nekifutok újra:
"A" emailcím a have I been pwned szerint okés, nem szivárgott ki vele kapcsolatban semmilyen ismert adat (az oldal szerint). "B" emailcím "pwned" azaz adatainak egy része (vagy akár egésze) kiszivárgott, valaki visszaélhet vele.
"B" cím küldött nekem phishing (adathalászat) célú emailt "A" címre, a 2 cím között korábban nem volt kapcsolat.
Az a kérdésem, hogyha csak a "B" cím nem jó biztonsági szempontból, akkor "A"-ra hogy sikerült emailt küldeni, de félek hogy a kettes megválaszolta a kérdésemet idő közben - bár ez azt jelenti (ha jól értem) hogy az én emailcímem sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!