Hogy jegyzitek meg a jelszavaitok?
Maga a probléma szerintem mindenkinek ismerős, kismillió regisztráció, de ne legyen ugyanaz a jelszavad, amúgy nem is lehet mert mindhez más feltételeknek kell megfelelni, és cseréld is le x időnként, de amúgy a modern ujjlenyomat-arcfelismerős megoldásoknak hála csak x évenként egyszer kell használnod, stb...
Hogy lehet észben tartani?
Jelszókezelőt már próbáltam, de egyrészt általában nem jó jelszót jegyez meg, másrészt ha mégis, akkor se tudom hogy ezeket hogy érem el, ha pl nem a saját eszközömet használom..?
Volt hogy egyszerűen felírtam egy papírra a fontosabb jelszavaim (mindenféle ügyfélkódokkal meg hasonlókkal együtt, amit szintén jó lenne nem elfelejteni), de ma szükségem lenne a papírra és sehol nem találom. - Az biztos hogy a házon belül van, mert soha nem vittem sehova, így legalább az adataim nincsenek bajban. :D csak épp a netbankomba nem tudok bejutni addig...
Hogy kezelitek és tartjátok számon a jelszavaitokat, hogy ne felejtsétek el?
"már próbáltam, de egyrészt általában nem jó jelszót jegyez meg, másrészt ha mégis, akkor se tudom hogy ezeket hogy érem el, ha pl nem a saját eszközömet használom..?"
"A kérdés az hogy hogy lehet megjegyezni."
VS.
"Hogy jegyzitek meg a jelszavaitok?"
"Ez azokat az eseteket is magában foglalja, ha a jelszókezelő nem áll rendelkezésre, vagy nem jó jelszó van bele elmentve."
Nincsenek ilyen esetek.
Már hogy ne lennének ilyen esetek? :D
1. Idegen gépen kell használnod valamit, amin nincs meg a jelszókezelőd.
2. Pont ma futottam bele, hogy a jelszókezelőm 2 különböző jelszót is tárol egy accountomhoz, a kettőből egyik se jó.
Szóval az érdekelne, hogy hogy lehet megjegyezni, tárolni, stb a jelszavakat. Ezért írtam ki a kérdést.
"1. Idegen gépen kell használnod valamit, amin nincs meg a jelszókezelőd."
A telefonon mindig ott van.
"2. Pont ma futottam bele, hogy a jelszókezelőm 2 különböző jelszót is tárol egy accountomhoz, a kettőből egyik se jó."
Kijavítod és nem lesz ilyen . Eleve azzal kellett volna kezdeni, hogy ellenőrzöd...
És ha a telefonod nincs nálad, lemerült, ellopták, stb?
Kijavítanám, ha tudnám. De egyik elmentett jelszó se jó, a papír amire felírtam meg eltűnt (meg amúgy is szerintem kötelező volt megváltoztatnom már, mióta felírtam)...
Vásárlásokhoz van egy régi e-mail-címem, amit már máshova nem használok, mindenhol ugyanaz a jelszó.
E-mail, fb, annyiszor beírtam régen, amikor még nem jegyezte meg a rendszer meg ilyen jelszókezelők sem voltak, (vagy nem akartam, hogy tárolja, mert nem volt saját gépem, okosteló meg még nem létezett) hogy megjegyeztem örökre.
Amit képtelen vagyok megjegyezi pl. ügyfélkapu, fel van írva, el van mentve.
De sok minden megy fejből. Hozzá vagyok szokva. Ajtónyitó kódok, riasztók. Régen minden ismerősöm telefonszámát tudtam. A mobilkorszak elején, a mobilszámokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!