Netbankos csalás?
Sziasztok,
A netbankom sajnos nem enged belépni. 3x elrontottam a jelszavamat, 24 órára letiltotta a belépést. Minden belépést sms-ben kapott kóddal lehet csak indítani. Nem tudom mit rontottam el, nem volt Caps Looks sem benyomva.
Ez egy új csalás?
Egy normális biztonságos felület kizár pár sikertelen próbálkozás után, nehogy illetéktelenek próbáljanak brute force módszerrel (végigpróbálgatva a lehetséges jelszavakat) bejutni. Ebben semmilyen csalás nincs, sőt annak az ellenkezője a megnövelt biztonság. Ha letelik a 24 óra és még mindig nem sikerül, akkor inkább cseréld le a jelszót és adj meg egy újat. Ha ez sem sikerül, akkor fel kell keresni a bankot.
Nyilván ez mind csak akkor igaz, ha a hivatalos netbanki felületen próbáltál belépni, nem egy hamisítványon.
A hivatalosan léptem be. Nem nagyon szoktam elrontani a jelszavamat. Nincs sehova leírva sem. Senki nem is tudja rajtam kívül. Ha valamilyen jelszót elrontok 1x, utána pánikba esek, sajnos többször is elrontom 😄
Arra is gondoltam, hogy valaki mégis belépett és jelszót
váltott. Mindenról kapok biztonsági kódos sms-t. Megvárom, hogy leteljen még az a pár óra, aztán megpróbálok belépni.
#5 Csakhogy ha egy wifi hotspoton eltérítik a DNS lekérdezésed akkor a kapott dns válasz azt fogja tartalmazni hogy a otp.hu az 192.168.1.69 és rendben levőt fog jelezni a "lakat", úgy fog kinézni az oldal mint az eredeti...
Ezért kell nagyon figyelni minden apróságra.
#7 Azért kell nagyon figyelni minden apróságra mert az ember nem gép.
És igen. A Let's Encryptnél simán beregisztrálható pl otb.hu vagy hasonló megtévesztő cím és a böngésző biztonságosnak fogja jelezni. Saját dns szervert bárki könnyedén tud csinálni a saját wifis hálózatán ami ugyanoda irányítja az otp.hu és a otb.hu címet is..
Ezt csak a biztonságos dns szolgáltatás tudja megakadályozni. (ami nem azonos az alternatív dns-el)
Akik ezt nem ismerik azok félnek a wifi hotspoton bankolástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!