Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Wise számla, átverés lenne ez...

Wise számla, átverés lenne ez az üzenet?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

kaptam ma egy emailt, a wise alkalmazásomhoz tartozó e-mail címemre, miszerint küldjek az szelfit az arcomrol a mellé tartott személyi igazolványvannyal és egy másik emailt amiben arra kérnek válaszoljak meg néhány kérdést: Mire használom a számlát, beérkező utalásaim oka és milyen kapcsolatban állok a nekem pénzt küldő személlyeekkel.

Olvastam hogy kérhet szelfit az applikáció, ami gyanús nekem az egészben, hogy beléptem az alkalmazásba, és ott semmi nyoma annak, hogy nekem utalni akarnak vagy hogy szelfit kér...

Egyébként várok egy utalást, de azt azért kiszokta írni a megszokott emailek is, hogy kitől jön az utalás...

Szerintetek? Csalás lehet?

Sajnos nem ismertem ki még magam az alkalmazásban így nem tudom mi a normális és mi nem az 🫤

jún. 11. 17:37
A kérdező szavazást indított:
Csalás ez
Nem az
5 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen email cimről? van feladva?
jún. 11. 17:58
 2/9 A kérdező kommentje:

Wise

Ugyanúgy néz ki, mint az eddig kapott levelek. Ha rámegyek arra a levélben található szövegre hogy fénykép feltöltése, a wise.com-ra irányít és nem az applikációba 🫤

jún. 11. 18:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem csalás. Új rendelet, rengeteg oldalnál, beleértve az online bankokat is.

KYC (Know Your Customer). Olvass utána. Nekem revoluton is kellett már, hiába van több éve fiókom, illetve más oldalakon is.

Ugyan több éves történet, van ahol már kérték régebb óta, valószínűleg most mélyebb nyomást kaptak nagyobb uralmaktól.

Csak bizonyosodj meg róla, hogy hivatalos email-ről kaptad az emailt, és hivatalos weboldalra is irányít át.

jún. 11. 18:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Cikk példa:

[link]

"The focus was on the anticipated adjustments to anti-money laundering (AML) and know-your-customer (KYC) regulations."

"The continuous evolution of AML/KYC and beneficial ownership regulations, particularly in the EU."

jún. 11. 18:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget 🙂
jún. 11. 19:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Wise Registry Ccleaner van a gépemen, amelyik frissiteni akart. ÉS lefagyott a laptopom. Aztán újraindult és jelezte, hogy a frissités hamis volt, de a kéretlen alkalmazást törölte. (Eset Internet Security fizetős védelem). Vagyis könnyen lehet, hogy ez volt az. Win32/WiseCleaner.E kéretlen alkalmazás változata.
jún. 12. 23:04
 7/9 anonim válasza:
100%
A Wise-ban beállítható, hogy egyedi kóddal küldje a hivatalos leveleket, ha a kód nem szerepel a kiküldött levélben, akkor nem a wise küldte. Érdemes beállítani.
jún. 20. 17:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
6-os vagyok. Ezt biztos, hogy nem a Wise küldte. Egyébként is ott van az ESET főoldalán, a naplófájlok között. Megfogta szerencsére.
jún. 20. 23:32
 9/9 A kérdező kommentje:

Megcsináltam amit kért még aznap, a szelfit és a válaszokat is elküldtem. Minden rendben volt, megkaptam az átutalást is... Szóval nem volt kamu, csaló levél.

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek. Ment a zöld 😊

jún. 21. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!