Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Milyen vírus került a gépre?...

Milyen vírus került a gépre? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Tehát a tünetek:az asztalon ha egy ikonra jobbklikkelek nemtörténik semmi nemengedi megnyitni a ctrlaltdel-t mert azt irja ki hogy letiltotta a rendszergazda,valamint a vezérlőpult eltűnt a start menüről.a Spybot talál vagy 8 virust letörlöm őket utána minden műxik rendesen de mint ujra bekapcsolom a gépet ugyanazok a virusok megjelennek ujra.Mi ez a virus és mit tehetnék ellene?
2010. okt. 29. 22:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Tegyél fel egy víruskeresőt, és hagyd teljesen lefutni.
2010. okt. 29. 23:14
 2/15 anonim ***** válasza:

A vírus nevét nem tudhatjuk.

Töltsd le, telepítsd, frissítsd, futtasd a Malwarebytes' Anti-Malware progit. Teljes vizsgálatot végeztess vele! Amit talál, irtsa ki.

[link]

De ne csak most, hanem a jövőben is időnként futtasd! Fontos: neked kell frissítened a futtatása előtt!!!!!!!!!

Vírusirtónak a jövőben használd ezt:

[link]

Ingyenes, tud magyarul és jó.

Amúgy mentsd ki az adataidat, mert baj lehet a vírusirtásnál. Nem tudod elkerülni a vírusirtást, viszont a Malwarebytes' összeomlaszthatja a rendszeredet.

2010. okt. 29. 23:18
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszi

De akkor ha ezt a malvares vagy nemtommilyen virusirtot futattom elromolhat a gépem?

2010. okt. 30. 09:39
 4/15 A kérdező kommentje:
és hogyan omlaszthatja össze a gépem?
2010. okt. 30. 09:44
 5/15 anonim ***** válasza:
Nem ajánlom az avg-t. akkor inkább avast! hidd el, nekem avg volt, de nem találta meg a trójait, ami kikapcsolta az irtóját, meg egyszer azért kellett újrahúzni a gépem, mert az nem vette észre időben, hogy ott van a rendszermappában. mióta avastra váltottam, nincs semmi gondom (bár nem is látogatok olyan oldalakat) üdv: egy lány, akit érdekel a téma.
2010. okt. 30. 09:50
 6/15 A kérdező kommentje:

köszi:)

de pls arra adjon valaki választ mit értetek azalatt hogy összeomlaszthatja a gépem?

2010. okt. 30. 09:56
 7/15 anonim ***** válasza:
Még nem próbáltam ki a malwerabite-tot. de gondolom úgy omlaszthatja össze, ha a rendszemappában van a vírus, és onnan meg kitörli. na, akkor csak az ment meg (esetleg) ha van telepítő cd-d és csinálsz egy javító telepítést. remélem nem mondtam hülyeséget, csak nemrég kezdtem utánajárni a témának.
2010. okt. 30. 10:02
 8/15 A kérdező kommentje:
aha értem a rendszermappák a C/windows mappába levők?
2010. okt. 30. 10:42
 9/15 anonim ***** válasza:

Én voltam a tegnapi második.

Bocsánat, hogy pontatlanul fogalmaztam tegnap. Szóval ha rendszerfájlt töröl a Malwarebytes' Anti-Malware (elsősorban C:\Windows, C:\Windows\System32 mappákban, de ott is lehet fertőzött fájl, ami nem rendszerfájl), ami nem valószínű, mert inkább megtisztítja szerintem, de ha véletlen törli, akkor omolhat össze a rendszer.

De inkább futtasd. Gondold végig, hogy nem futtatsz semmit, akkor 100%, hogy formázás lesz a vége, vagy futtatod, és akkor valószínű nem lesz baj, de ha mégis, akkor Windows javítótelepítés!

Az avast!-ot nem ajánlom. Én régebb óta "vagyok a témában". Az avast!-nak rettentő gyenge a 0. napi kártevők elleni védelme. A viselkedés védelme (viselkedés elemző) is gyenge, ráadásul nem elérhető 64bites rendszereken.

Ha mintákat küldenek nekik email-en, akkor azokat a mintákat őrült sokára elemzik, és őrült sokára kerülnek az adatbázisba.

Az AVG 10-esnél (a legújabb) már az ingyenesben is benne van az Identity Protection. Ezt úgy tudnám legegyszerűbben elmagyarázni, hogy elemzi a fájlok viselkedését, és ha gyanúsat észlel, riaszt. Egy fórumnak tagja vagyok, ahol sokan kipróbálták az AVG-t vírusokon (ti ilyet ne tegyetek, ők zsenik), és alig találtak olyat, amit ne fogott volna.

Ráadásul maga az adatbázisa is jobb az AVG-nek, mint az avast!-nak.

A teszteket ne nézzétek, ha érdekel titeket, miért mondom ezt, erről is tudnék írni...

2010. okt. 30. 11:32
 10/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2010. okt. 30. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!