Kiigazodás Linux frissítéskezelőben hogyan? Kép.
Már nagyon sokat kerestem utána (magyar nyelven jó csak), de erről az egyszerű dologról nem találtam információkat. Mit jelentenek a frissítéskezelőben az ikonok? A pajzs, a felfelé mutató nyíl, a négyszög és a villám szerű ikon? Régi Linux videókban számozva vannak 1-5-ig és azt ajánlják teljesen kezdőknek, hogy 1-3-ig frissítsük. Tanácstalan vagyok. Jelenleg 3GB van a frissítéskezelőn, amit soknak találok. Ha gyakran ilyen méretekben van frissítés hamar betelik a hely. Mire számítsak? Csak azt akarom frissíteni amit muszáj, mert kezdő vagyok és nem szeretném, ha bármi instabil lenne. Mivel új számomra a Linux egyelőre azt se tudom megállapítani, hogy mely frissítésekre lenne szükségem. Tudnátok általános tanácsot adni egyszerűen, hogy kezdő is értse?
Frissíts mindent, ez nem azt jelenti, hogy ennyivel fog többet használni, hanem ez a teljes mérete a frissítésnek. Ha csak néhány dogot frissítesz attól viszont instabil lehet válóban a rendszer (főleg hosszútávon)
Ha az ikonra viszed az egeret nem írja ki, hogy mit jelent? Egyébként tippre a kocka az a flathub, a pajzs biztonsági frissítés, a villám meg minor frissítés, de nem használok Mintet, így nem tudom biztosra mondani
Nem használok Mintet, de a neten rákeresve ezt találtam:
Up Arrow - Software update
World Map - 3rd. party update
Lightening - Kernel update
Shield - Security update.
A doboz pedig valószínűleg a flatpak csomagokat jelöli.
"Ha gyakran ilyen méretekben van frissítés hamar betelik a hely."
Hát ha gyökérparticiónak 20GB-ot adtál, akkor be fog. Mellesleg a frissítési méret becsapós, mert azok valójában felülírják a programok és linuxösszetevők régebbi verziós fájljait.
Ez nem Windows, hogy évente több GB-tal hízzon a rendszer.
Ha meg csak egy 110GB-os SSD-d van és az megtelik az nem a frissítések miatt fog, hanem a sok fájlod miatt.
Nem Mint-et használok.
Nálam a fejlécen: Súgó > Ikonmagyarázat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!