Honnan tudom megállapítani, hogy hány gigás kártyát vegyek a térfigyelő kamerába, ha a kameráról annyit tudok, hogy "K4H" (és kínai)? Kösz a segítséget.
Azért ez nem így van!
Akkorát kell bele venni amekkorát még kezel tárhelyként a kamera.
Ha mostanában vásárolt kamera, akkor 128gigát biztosan fog látni. Azaz abban az esetben ha FAT32-re formázod. Arra készülj hogy bizonyos SD kártyákat, például ilyen az SD XC is, amit a kamera nem fog felismerni és FAT-ra sem formázni, sőt Win 10 vagy 11-es gépen sem fogja felajánlani a FAT-ra történő formázási opciót.
Le kell tölteni hozzá egy kis egyszerű progit amivel megformázod, talán FAT formatter, most pontosan nem emlékszem, de gugli megmondja, amivel ha FAT32-re megformázod, utána látni és használni is fogja a kamera.
128 gigára ha autóra és ember alakra rögzít, több mint egy havi anyag elfér átlagos aktivitás mellett.
A fat32 csak maximum 32gb partíció méretet támogat.. exFat támogat 32gigánál nagyobb partíció meretet.
Valamint fat32nél a max file méret 4gb ez egy kameránál elég necces... szóval ne írj hülyeségeket a kérdezőnek pls
Butuskám, addig ne hülyézz le másokat amíg nem vagy megfelelően informált és csak elméleti, nem pedig gyakorlati síkon működsz! :-)
Márpedig ez így van, a kamerákba FAT32-re formázzuk a nagyméretű SD kártyákat.
Tudod én ezt onnan tudom hogy csinálom is, igaz legutóbb 2 hónapja csináltam IMOU és Dahua kamerákkal és személyes tapasztalat alapján írtam le amit leírtam.
Ugyanis külön vásárolt Samu 128-as kártyákat akartam belerakni és nem láttak a kamerák róluk semmiféle fizikai és szoftveres információt, holott ha a kamerát kártyával kéred, vagy a kártya kisebb mint 32 gigabájt nem szokott ilyen előfordulni, mert az eszköz mellé forgalmazott kártya formázott FAT32-re. És tényleg, de érdekes előszedtem egy ilyen kártyát, valóban előformázott FAT32-re.
Mivel a Win11 tényleg nem ajánlotta fel:
Ekkor jött nálam is a gugli és az internetes kamerás fórumok, gyártói oldalak!
Láss csodát a gyártói oldalon írják hogy a 128Gb-oskártyát formázzuk meg a Fat32formatter progival FAT32-re, tegyük a kamerába!
Láss csodát működik, kamera típust és kapacitást is lát, de nem 32 gigát, hanem 128-at! :-)
Ezért négyeske majd akkor szólj hozzá ha valóban fogtál már a kezedben IP kamerát.
Nyugi ha majd egyszer lesz egy családi házad eljön az idő, hogy belátod a tévedésed, de nem várok elnézést!
Köszi! :-)
eXfat-ra hiába formázod nem lesz jó, mivel a kameráknak FAT32 kell.
Ezért kell a FAT32formatter, mert a a nagyobb kártyáknál valóban nincs lehetőség, csak NTFS és eXfat formázásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!