Hogy tudnék rácsatlakozni a térfigyelő kamerára? (többi lenn)
Figyelt kérdés
Szóval.. Van itt pár térfigyelő kamera amik elvileg használatba vannak.. Na most.. Én olyat láttam amit senki nem hisz el.. Persze nem csak én láttam hanem a kamera is.. Ezért szeretnék valahogy rá csatlakozni hogy esetleg vissza tudjam nézni. Vagy azis jó lenne ha csak rá csatlakozok és élőt nézek. Szóval nem tudom elore hatra tekerni. Ezt hogy tudnám elérni? Kerlek segitsetek.. Esetleg ha megszerzem a kamer IP-jet? Hel pls?2016. aug. 30. 19:33
1/6 A kérdező kommentje:
Ja és tudom/gondolom hogy ez illegális. De nem baj xd
2016. aug. 30. 19:34
3/6 |Orfeusz| válasza:
Megkérdezed a kamera tulajdonosát, hogy kiadja-e a felvételt. Maszek kézben lévő kamera esetében egy jó indokkal talán megkapod.
Ha nem, akkor nem tudod megszerezni.
4/6 A kérdező kommentje:
A tulaj azt mondta nincs ideje hülyeségekre.. ;(
2016. aug. 30. 19:39
5/6 anonim válasza:
Ha zárt láncú a kamerahálózat, akkor esélyed sincs rákapcsolódni. Ez esetben még külső IP címe sincs.
Ha van külső IP-je, akkor is valószínű, hogy védve van felhasználónév+jelszó párossal.
Próbáld meg kideríteni a kamera IP-jét, és a pontos típusát. Típus alapján megkeresed neten a manualját, átolvasod, és megnézed mit tud, és ha megvan az IP, megpróbálkozol a default username/password párossal belépni, megnézni hogy van-e nyitott 21-es FTP portja, stb.
6/6 anonim válasza:
Közterületet nem is lehet magánmegfigyelő kamerával figyelni. Azt csak a rendőrség végezheti. Ha a háznál van felszerelve, akkor is úgy kell beállítani, hogy se az utcát, se a szomszéd kertjét ne vegye. Az engedély nélküli felvétel esetén annak "károsultja" sérelemdíjat követelhet és a bíró azonnal meg is ítéli neki, ha nem tudja a kamera tulajdonosa hitelt érdemlően bizonyítani, hogy volt a "károsulttól" beleegyező nyilatkozat. Amúgy pedig a törvény 3 napnál tovább nem engedi a videófelvételek megtartását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!