Kérem segítsen valaki! Megváltoztatták a jelszavam és az email címem a facebookba?
Tele van az eredeti email címem vele, de nem enged belépni mert egy másik email cím van ott. Nem tudom mit csináljak de ez nagyon gáz.
Az eredeti gmailos címemen ott van hogy megváltoztatták e jelszavam meg az email címem és hogy én voltam e. Mondom nem én voltam de egy másik email címre akar ellenőrző kódot küldeni.
Most hozzáférnek minden beszélgetésemhez?
Ja értem tehát ez még a kétfaktoros ellenőrzésen felül igényelhető.
Ezt akkor meg is fogom csinálni.
Még annyit hogyha a jó Istennek hála vissza kapom a facebookom azt hogyan tudom bebiztosítani hogy ne lehessen még egyszer ellopni?
Amúhy a windows defenderben elotte nap ilyen talált vírusokat írt ki előzménynek mint pl "Rugmi!MTB" (mert emlekszem hogy egy programot akartam beszerezni netről és valszeg akkor ment rá föl viszont mivel a deffender kiírta azt hittem akkor nincs gond.. Talán azzal tudták meg a facebook jelszavam? Hogyan?
Igen ez a kétfaktoros hitelesítést tudja helyettesíteni ha telefonod pl elvesztenéd.
Egy fiók külső támadások elleni védekezés.
Erős jelszó ,egyedi amit máshol nem használsz.
Kétfaktoros hitelesítés, SMS kód vagy Authenticator vagy mindkettő.
Másodlagos emailcím, helyreállítási emailcím opciók használata.
Kétfaktort helyettesítő Biztonsági kódok letöltése elmentése.
Ez ellen viszont semmit sem ér!
Egy „phishing”, adathalász módszerrel. Session cookie lopás, klónozza a sütidet a hacker.
A módszer lényege, hogy a hacker megszerzi a sütidet a böngésződből, ő ezt beimportálja a saját böngészőjébe és a rendszer a sütik miatt azt hiszi, hogy te léptél be. Még csak jelszót sem kell megadnia, mert a sütik eltárolták a belépést. Sajnos a legtöbb rendszer az IP címet nem ellenőrzi, így engedi azt, hogy másik gépről kalózkodjanak akár idegenek is. Valójában innentől olyan, mintha te lennél belépve, azt csinál a hacker a csatornádon amit akar. Adott munkamenetet klónozza le a hacker. Jelszót nem változtat, hanem betesz másik adminokat, és téged a másik fiókból akár ki is tud pöccinteni.
A kétfaktoros azonosításnál kapsz értesítést, hogyha új belépés történik a fiókodba. Nos ez a munkamenet klónozásnál nem történik meg.
Ezért nagyon fontos hogy meg kell nézni mit töltünk le honnan. Mielőtt megnyitnánk egy csatolmányt emailben ellenőrizzük. Facebookon küldött álcázott linkek az egyik kedvencük. Sokszor feltört ismerős profiljából.
Ha ezeket betartod akkor ezt ki lehet védeni. A fontosabb fiókokból ha nem használod gyakran érdemes kijelentkezni. Az adatokat tároló süti belépéskor keletkezik és kilépéskor törlődik. Eltéríteni akkor tudják ha a fiók be van lépve.
Igen a vírus ellophatja a belépési sütijeidet. Vagy a böngésző jelszókezelőjéből hozzájut a jelszavakhoz.
Ha vírust szedtél be kellene vírus ellenőrzést futtatni a gépen mert még lehet ott van és újra ellopja.
Malwarebytes Free: Ingyenes vírusirtó 2024 | 100% ingyenes és egyszerű telepítés
Töltsd le futtasd át a gépen.
Utána fontosabb fiókjaid pl: email fiókok ,banki belépés, Twitter , Booking.com, Ebay, Amazon, Jófogás, Vatera ha ilyenek vannak azonnal jelszócsere mert még érhetnek meglepetések. Ahol felkínálja kétfaktoros hitelesítés bekapcsolása.
Ha teljesen leformáztad és minden adatot töröltél akkor jó lehet. De ess neki a jelszócserének mert ilyenkor nem egy fiókot törnek fel. Van hogy napokig nem történik semmi utána meg más fiókok is elesnek.
Egy gyakorikerdesek fiók van még ezen nem cseréltem jelszót de ezzel sokat nem is tud kezdeni a banki fiókok meg alapból úgy működnek hogy még én is alig tudok belépni pedig a sajátom. Ott minden belépésnél sms kód van. Viszont az sms egy "buta" telefonra megy amin internet sincsen így az lehetetlen hogy negtudja a hitelesítő kódot.
Amúgy nem tudom miért törölték a hozzászólást amiben azt kérdeztem hogyan tudok a nyomára akadni neki? Az emailekben annyi volt hogy a jelszavat és email címet "India Delphi közelében" illetve van egy "Canada Hammilton közelében" módosították meg egy hotmailos email cím. Ezzel mit lehet kezdeni?
Az emailekben annyi volt hogy a jelszavat és email címet "India Delphi közelében" illetve van egy "Canada Hammilton közelében" módosították meg egy hotmailos email cím. Ezzel mit lehet kezdeni?
Semmit
Vigyázz máskor mit töltesz le. Legyen szerencséd a Facebook fiók visszaszerzésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!