Milyen szinten megy a megfigyelés? 😱😡
Elkezdtem keresni egy bizonyos autó típust a számítógépemen, azon belül is a legnépszerűbb használt autó keresőn. 1 órával később megjelentek a facebookon ennek az autó típusnak bizonyos reklámjai megy egyéb linkek, a telefonomon.
Mindezt úgy, hogy korábban a telómon soha nem kerestem rá erre, és a számítógépemen sem.
Az asztali gépemen még a facet sem használom, csak telón.
Ez már egyenesen hátborzongató!!!
A múltkor elkezdtem beszélni egy kutyafajtáról itthon, másnap megjelentek szintén arról a fajtáról linkek.
Kedves kérdező:
Itt senki sem fogyatékos, maximum TE, amiért egy lehetséges választ egyből lehurrogsz és provokálsz.
A kérdésedben megemlítetted, hogy a facebookba nem lépsz be a gépen.
Na de mi a helyzet a google-val?
Azt mondod, hogy abban sem.
Tehát a gépen egyáltalán soha semmilyen módin nem jelentkeztél be abba a Google, illetve Facebook fiókba, amit az adott telefonon használsz?
Sosem volt semmilyen módin összekapcsolva a két készülék, ugye?
(Mellesleg a facebookról köztudott, hogy megfigyel/lehallgat...)
Ha nem is léptél be egyetlen fiókba sem, attól még ott az ip címed, ami nyílván ugyan ez lesz. Google-be keresel, az eltárolja az ip-det és észleli, hogy ugyan erről az ip-ről van egy account pistike95@gmail.com. Innentől kezdve az algoritmus elkezdi erre az accountra tolni a reklámot, mert nagy az esélye, hogy te kerestél, csak nem voltál bejelentkezve.
Ez pedig nem megfigyelés, hanem az amúgy is keletkező adatok okos felhasználása. Ha egy szervertől lekész valamit, akkor úgy is látszódik az ip címed. Most miért ne asszociálják azt egy olyan accounttal ami majdnem minden egyes nap ugyan arról az ip-ről van belépve? Így mindenki happy, mert neked ingyenes a google, ők pedig tudnak célzott reklámokat küldeni.
Egyébként ténylegesen még amerikában se figyelnek meg, csak minden web traffic el van tárolva egy adatbázisba és ha gyanús dolgot csinálsz, akkor elő tudják szedni. De senki nem fog ott ülni és minden üzenetedet olvasni…
A legnagyobb probléma inkább az, hogy azt hiszen az eu vagy uk szerette volna elérni, hogy ők minden titkosítást fel tudjanak oldani és ne legyen olyan, hogy nem látnak üzeneteket. Ezzel ugye az a gond, hogy állami hacker csoportok vagy szimpla hackereknek elég az eu vagy uk valami központját feltörni és mindenki üzenetéheg hozzá tudnak férni, ami nagyon nagyon veszélyes.
Más az IP cím.
A számítógépemen digis, a telóm meg Vodafonenos, mindig mobil adatot használok.
Tehát nem lehet ugyanaz az IP cím.
14
Nem is az IP cím az elsődleges, hanem hogy miket látogatsz, mikre keresel, milyen dolgok érdekelnek, eszközök paraméterei, stb. rengeteg ilyen van.
Mondjuk nem reagáltál a 12-re, biztos, hogy semmilyen dologba nem léptél be soha két különböző eszközről? pl. GYK-ra se?
16
Nem akartam bunkó lenni, ezért nem írtam, de szerintem léptél be egy accountra mobilról is meg számítógépről is, csak nem értesz hozzá, ezért azt hitted, hogy nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!