Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Eddig még nem találkoztam...

Eddig még nem találkoztam ilyennel. Van rá mód, hogy eltüntessem? (folyt. )

Figyelt kérdés

2 napja letöltöttem egy programot ami ezek szerint vírus volt. Másnap reggel arra ébredtem, hogy a gépem kattogott egyet majd kidobott egy képernyőt rajta sárga betűkkel : Trend ChipAwayVírus detected boot virus on your hardvare.

Arra rájöttem, hogy egy Boot vírus van a hardveremen, meg is csináltam a teljes vizsgálatot Avast pro-val.

Ezek után törölt 3 Magas veszélyszintű dolgot, de maradt 3 (2x a services.exe és egyszer az smss.exe).

Ezeket Avastal nem tudtam törölni.

Van megoldás erre a problémára vagy ezen már csak az újrarakás segít?

Nagyon megköszönöm azoknak akik segítenek.

2010. okt. 23. 07:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Rendszer-visszaállítással próbálkoztál már???...
2010. okt. 23. 07:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Én nem próbálkoznék esetleg napokig egyik vírusirtó után a másikkal (mert ilyenkor szoktak jönni ,hogy öcsém azt az irtót próbáld ki amit én mondok )ha már tudom ,hogy vírus ,hanem fél nap alatt újrahúznám .
2010. okt. 23. 07:16
 3/6 anonim válasza:
Sok vírusirtónak van ingyenes, online keresője, amit nem kell telepíteni, nem fog összeakadni a már esetleg telepítettekkel. És ha már tudod, hogy mivel állsz szemben, találhatsz specifikus eltávolítót az adott kártevőhöz.
2010. okt. 23. 07:29
 4/6 anonim ***** válasza:

"Trend ChipAwayVírus detected boot virus on your hardvare."

Ezt a szöveget a csinos sárga ablakban valszeg szintén a vírus írta ki, és ha rákattantál, egy online hivatkozás (vagy egyéb engedély) által komolyabban is terjedhetett, vagy éppen ezzel engedélyezted. Nem feltétlen kell újra tenni és a boot vírus sem biztos, de tudnod kell, hogy egy futó rendszeren jó pár olyan állomány van, ami éppen meg van nyitva (a rendszer számára), és ezeket jóformán nem lehet vizsgálni se, de leginkább javítani nem. Olyan megoldás kell, amivel a lemezek és a memória teljes egészében vizsgálható. Szerintem keress fel egy hozzáértőt, aki elmegy hozzád egy akármilyen live cd-vel és egy portable vírusirtóval, mondjuk nod32.

2010. okt. 23. 07:45
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltatok.

Reakciók :

Rendszer visszaállítás meg volt. Sajnos nem működött.

Pont az újra rakást akartam elkerülni.

Megpróbálom Nod32-vel (valahol megvan), ha nem megy akkor pedig segítséget kérek egy szakértőtől.

Köszi

2010. okt. 23. 08:27
 6/6 stell-1 ***** válasza:

Udv

sajnos hiányzik az hogy milyen rendszer van a gépen

1:Ez a beírta magát a boot sectorba is, ezert . így kell eltávolítanod

1:Fontos adatok lementesse.

2: [link]

2010. okt. 23. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!