Feltörhették a gmail fiókom? Hogyan kaphattam ilyen levelet? (többi lent)
Előfordulhat ilyen bármilyen káros szándék nélkül. Sajnos a rendszert következetlenül változtatták meg: régen lehetett különböző fiókokat létrehozni úgy, hogy volt bennük pont karakter. Majd megváltoztatták egy pár év után arra, hogy ha létrehozol egy fiókot, a névben lévő pont és pluszjel karaktert nem veszik figyelembe, az mindig ugyanazt a fiókot jelenti amit nélküle hoztak létre.
A probléma akkor van, hogy ha a régi rendszerben valaki beregisztrálta az önálló "joska.pista" e-mail címet, egy másik ember az önálló "joskapista" e-mail címet, és a rendszernek egy frissítés után az nem két darab fiók, hanem csak egy. Ez leginkább a neveknél ütközik ki, nekem is van legalább egy névrokon akinek a pont nélkül megadott e-mailjei az én ponttal elválasztott nevű fiókomba érkeznek. De nemcsak a regisztrációk, hanem magánjellegű, munkaügyi, vagy termék rendelési levelek is. Néhány fontosnak tűnő levelet ilyenkor megpróbáltam a feladónak visszapattintani azzal, hogy nem jó az e-mail, és kaptám már olyan reakciót, hogy ez visszafelé is így megy, ő is megkapja néha a nekem címzetteket.
De ugyanígy vettem már el valaki közösségi fiókját, mert amikor be akartam regisztrálni és azt írta hogy tag vagyok, akkor a pont nélküli regisztráció jelszóváltoztatási kérelmét kiküldte a ponttal elválasztott fiókomba.
Néhány precedens:
joska.pista@gmail.com = joskapista@gmail.com
Nincs különbség. Bármelyikre érkezik levél Te kapod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!