Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért kéri az avast5-ös...

Miért kéri az avast5-ös telepítője, hogy töröljem le az avast4-et mielőtt telepítenék? Nem fondorlatos támadás ez?

Figyelt kérdés
Eddig minden programom úgy frissült újabb verzióra, hogy egyszerűen felülírta a régit. A problémám az, hogy ha letörlöm a jelenlegi vírusvédőt, akkor védelem nélkül marad a gépem addig, amíg az új verziót rá nem teszem, hiszen ehhez is az internet kell. Ráadásul naponta erőszakosan jelez, hogy frissítsem. Nem tetszik ez nekem...
2010. okt. 22. 08:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Vírusirtóknál így kell, főleg ha ilyen nagyobb verzióváltás történik. Nem lesz vírusos a gép.
2010. okt. 22. 09:01
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ! És az sem gond, hogy egy darabig nem lesz védelem? (Igaz utána kiírthatom az új verzióval.) :)

Még egy kérdés: Szerintetek érdemes frissíteni, jobb az avast5?

2010. okt. 22. 09:08
 3/10 anonim válasza:
Én az avast 5-öt használom...
2010. okt. 22. 09:16
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem lesz belőle probléma, vírus csak akkor csúszhat be, ha letöltesz/böngészel közben, azt se biztonságos oldalakon.
2010. okt. 22. 09:19
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha elindítod az 5-ös telepítőjét - mint majdnem minden program telepítésénél - be kell zárni a futó alkalmazásokat, tehát a böngészőt is. Akkor mi a gond? Sem az előző törlése, sem az új telepítése idejére nem kell net-kapcsolat.

Én is avast5-öt használok és semmi gondom a férgekkel...

2010. okt. 22. 09:24
 6/10 A kérdező kommentje:
OKÉ! Akkor így már meg merem próbálni. Köszi a válaszokat!!!
2010. okt. 22. 09:36
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

Nekem is le kellett szedni a 4-est, hogy az 5-ös felmenjen.

Mivel ez nem sima frissítés,hanem új verzió

2010. okt. 22. 17:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Most mi ezzel a gond?

Szépen le fogja törölni a 4-est, és rárakja az 5-öst. Legalább is anno így volt.

Az ötös verzió jobb. De ha furcsaságot észlelsz, akkor töröld majd le, és használj másik vírusirtót.

az avast tele van bugokkal.

2010. okt. 22. 20:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Töltsd le az Asztalra, aztán kapcsold ki a netet, töröld a régebbit és aztán telepítsd az újat.
2010. okt. 22. 21:57
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi még egyszer a válaszokat! Csak visszajelzésképpen: A letöltést sehova sem engedélyezte, amíg le nem töröltem az előző verziót, a böngészőre pedig szükség volt, hogy meg tudjam kezdeni a letöltést. (Egyébként nem szép dolog az avast-tól, hogy a "Download" gomb megnyomásakor átirányít másik oldalra, ahol -ha az ember nem elég körültekintő- teljesen másik programot fog letölteni. :( Egy másik kerülő úton aztán sikerült végre. :) )

Végül is annak volt igaza aki megnyugtatott, hogy főbb verzió váltásnál ezt így kell, és nem lesz vírusos a gép, ha közben nem böngészek más oldalakon... Köszönet érte! :)

2010. okt. 24. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!