Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Akinek van outlook profilja...

Akinek van outlook profilja erre mit tud mondani, van okom aggódni?

Figyelt kérdés

Nemrég megnéztem a "Fióktevékenységek helye és időpontja" menüpontot a Microsoft fiókomba és a világ minden pontjáról igyekeznek bejelentkezni a fiókomba naponta tucatszor.

[link]

Ti mit tennétek? Rengeteg fiókom van ehhez az emailhez párosítva.

2023. dec. 16. 23:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

10-es

Azt néztem én is, de tiszta az emailem.

Viszont találtam egy jó funkciót a beállításokban. Lehetőség van arra, hogy bejelentkezési "alias-t" válasszunk és az eredeti email cím mellett vagy akár anélkül be tudjak jelentkezni a fiókba. Egy másik email cím nevével tudok bejelentkezni most már és az eredetivel nem lehet (persze ha valaki ismeri az eredeti címem attól még tud üzenetet küldeni).

2023. dec. 17. 09:51
 12/17 A kérdező kommentje:
Ennek eredményeképpen egyébként azóta nem történt bejelentkezési kísérlet :)
2023. dec. 17. 09:59
 13/17 Thunderfairy ***** válasza:
52%
Nem tudom milyen gépezési szokásaitók vannak. Már 25+ éve van számítógépem de 1 ilyen vagy hasónlo eset se fordult még elő velem. Remélem nem is fog.
2023. dec. 18. 11:54
 14/17 anonim ***** válasza:

13. Van microsoft fiókod? Régi msn cím, amikor még létezett? Nekem pl. amiatt volt hotmailes címem, mert eleinte csak azzal lehetett msn-ezni (és most egy picikét öregnek érzem magam :-D).

Ha van ilyen fiókod, nézz bele a biztonsági beállításokba, tevékenységelőzményekbe. Lehet, hogy meg fogsz lepődni.

Azért ha nincs értesítés gyanús tevékenységekről (márpedig itt nincs), az átlagember ezeket nem nézegeti rendszeresen.

Szerintem ez valami kifejezetten a microsoftot, outlookot érintő gond lehet, mert egyetlen más fiókomban nem tapasztaltam még ilyet.

2023. dec. 18. 14:04
 15/17 anonim ***** válasza:

14. MSN fiókkal utoljára win95 telepítéskor találkoztam.. 😊

Nekem a gmail címem a MS fiókom neve. Nem kell külön outlook erre.

Tevékenységelőzményeknél csak az aktuális és semmi más.

2023. dec. 18. 14:34
 16/17 anonim ***** válasza:
Akkor ha nincs régi típusú ms fiókod, nem is találkozhattál a problémával, meg is van a dolog nyitja. :)
2023. dec. 18. 15:03
 17/17 anonim ***** válasza:

A Gmail és az Outlook ban is van lehetőség fiók tevékenység ellenőrzésére. A Gmail megmutatja mikor ki lépett be a fiókodba. A Outlook viszont többet nyújt nem csak a belépéseket hanem a belépési kísérleteket is megmutatja. Ez néha ijesztő lehet hisz a nap 24 órájában a világ minden részéről szeretnének belépni. A Gmail-be ugyanúgy vannak kísérletek csak te azt nem látod mert nem mutatja.

11. hozzászólás jó megoldást kínál. Egy email alias név hozzáadása az Outlook fiókhoz majd kijelölni hogy csak ezzel lehessen belépni a fiókba. Ez esetben hiába szerezte meg valaki a jelszavad akkor sem tudna belépni mert ö nem tudja hogy az emailcímed helyett egy alias címmel lehet belépni. Az alias címet meg csak te tudod levelezésre nem használod. Ha valakinek adatszivárgásban kikerült az emailcíme és sok a bejelentkezési kísérlet annak ez jó választás. Ezután a bejelentkezési kísérletek eltűnnek. Valaki most csinál új Qutlook fiókot annak pedig érdemes a regisztrált emailcímét csak belépésre használni. Létre kell hozni alias nevet akár négyet is lehet és ezzel levelezni , regisztrálni (webshop, fórum, stb) fiókokat. A legjobb fiókcím az amit csak mi tudunk. Ehhez nem akarnak hozzáférni hisz nem tudják hogy létezik.

Mindkét fióktípus (Gmail, Qutlook) jól védhető és biztonságos ha a gazdája veszi a fáradtságot és kihasználja a fiók adta biztonsági beállításokat. Fiókvesztésnél mindig ezzel szokott gond lenni.

febr. 3. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!