Nem értek a wifihez, modemekhez, valszeg hülye kérdés. De, tudtok mondani olyan routert/modemet aminek van koax (CATV) csatlakozoja? Köszi a segitséget!! ^^
A Wi-Fi egy rádiókommunikációs technológia.
A router és a modem közti különbség, hogy a modem csak arra jó, hogy egy speciális jelet amit egy konkrét kábel típusra készítettek (koax, kéteres telefon vezeték, száloptika), átalakítson univerzális RJ45 csatlakozóvá és jelűvé.
A router pedig minden mást végez el amire feltételezhetően szüksége van egy átlag embernek. Túzfal, porttovábbítás, Wi-Fi jel, több eszköz kezelése...
Hogy van-e olyan eszköz ami ezeket egyben tudja: Természetesen van, hisz a szolgáltatók is adnak ilyet tehát nyilván létezik. A probléma az, hogy a szolgáltatóknak (vagy a rendszerüknek) nem biztos, hogy tetszik az az eszköz amit te veszel meg.
Általában ilyenkor szokták bridge módba rakni az eszközt (ahogy az előttem válaszoló is írta). Ez annyit takar, hogy a modem/router eszközből kikapcsolják a router funkcionalitást és csak modemként fog üzemelni. Lekapcsolják a Wi-Fi jelet, LAN portokat, tűzfalat, mindent. És csak is egy LAN port fog működni amin egy darab IP címet fog kiosztani a rácsatlakoztatott eszköznek.
Hogyha te saját modem/routert szeretnél akkor egyeztess a szolgáltatóddal, hogy ha veszel egyet akkor azt is rá tudják-e kapcsolni a rendszerükre. Ahol korábban laktam, ott a Telekom rézkábeles (VDSL) volt bevezetve és PPPoE csatlakozás volt megadva a routerbe. Elvileg csak annyit kellett volna csinálnom egy új eszközzel, hogy az előfizetői jelszót és nevet megadom, de igazából nem szórakoztam vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!