SIM kártyával lehet lekövetni, hogy merre jár valaki a városban? 24N
A történet a következő: a barátomtól, akivel nem élek együtt, kaptam egy SIM kártyát használatra. Azért adta, mert segítek neki az eladó használt tárgyait hirdetni és ezért gyakran kell, hogy telefonáljak, pl. visszahívjam valamelyik érdeklődőt. A szám előfizetéses, a hívásokat ő fizeti.
A telefonom dupla SIM kártyás, így a sajátom mellé betettem ezt is.
Ezután megadta a jelszót a Facebook profiljához, hogy oda belépve meg tudjam hirdetni a dolgait a marketpalce-n és egyéb csoportokban.
A saját számítógépemről szoktam otthon belépni. A jelszava le van mentve, ne kelljen mindig beírni.
A saját Face profilomban is le van mentve az én jelszóm. Így a profilokat tudom pillanatok alatt ide-oda váltani.
Amikor be vagyok lépve nála, néha előugrik a messenger ablaka és látom miről levelez valakivel. Nem szoktam ezzel foglalkozni, csak becsukom az ablakot és intézem a hirdetéseit.
Ez eddig úgy éreztem, hogy rendben van. Viszont most történt valami!
Kaptam egy e-mail levelet arról, hogy egy bizonyos időpontban nálam bekapcsoltam a helymeghatározót.
Ezt nem értem, mert én biztos, hogy nem kapcsoltam be. Abban az időpontban, korán reggel még aludtam, egyedül élek, szóval senki nem fért hozzá a számítógéphez és a telefonomhoz.
Ezután elgondolkodtam azon, hogy ha én tudok váltani a két Facebook profil között 1-2 kattintással, akkor ő is be tud lépni az én profilomba?
A jelszavamat soha nem adtam meg neki. Csak lementettem nálam, ne kelljen mindig beírni.
Viszont azzal, hogy én nálam ki-be lépegetek egyikből a másikba úgy, hogy nálam le van mentve a jelszavam, ezzel valamilyen módon "összekötöttem" nála is a két profilt?
Lehetséges, hogy ő be tud lépni a Face profilomba?
Tudom, hogy buta a kérdés, de én ehhez egyáltalán nem értek.
A másik kérdésem az, hogy azzal, hogy az én telefonomban van a SIM kártyája, úgy is tud beállítani valamilyen helymeghatározót, hogy lekövesse mikor hol tartózkodok?
Nekem nincsenek titkaim, de nem tartom korrektnek és normális dolognak azt, amikor valaki titokban kémkedik a másik után.
Még leírom, hogy miért gondolom, hogy kémkedne. Valamikor elmesélte, hogy az előző barátnője megcsalta, ezért szakítottak. Úgy bukott le a lány, hogy a barátom gyanakodott és megfigyelte a jelszavát, amelyiket beírta a laptopon.
Nem tudom, hogy pontosan mihez volt jó a jelszó, de amikor a lány egyszer elment fürödni, a barátom elővette a csaj laptopját és valahol, valamilyen módon beállította a helymeghatározót és ebből később kiderült, hogy a lány rendszeresen hazudik neki. Amikor azt mondta pl. hogy dolgozik, azon a napon szabadnapos volt és a szeretőjénél volt.
Elképzelhető, hogy engem is ellenőriz?
A számítógépemhez egyébként nem tud fizikailag hozzáférni, mert nem szoktunk az én lakásomban lenni.
Ahogy már leírtam, nincsenek titkaim, csak rossz érzés, mert szerintem ez beteges.
Ebből amit leírtál valószínűsíthető, hogy ez történt. A lementett jelszavakkal bárki, aki a géphez ül, beléphet a profilokba, hiszen a jelszavak le vannak mentve. Egyébként nem biztos hogy szerencsés lementeni a jelszavakat - értem hogy kényelmes.
Abban az időpontban amikor a helymeghatározás bekapcsolásra került, párod otthon tartózkodhatott? (bár előfordulhat esetleg hogy pl. amerikai idő szerint írja a pontos időpontot de talán ez ritkább eset)
Létezhet ilyen "telefonszámot megadja és helykövetéssel figyel" app, vagy a FB alkalmazásban - vagy bármely más alkalmazásban - megosztja a helyadatokat az ő telefonjával, hogy láthassa.
1-es:
Még valami: nem a telefonja van nálam, hanem a SIM kártyája.
Szia. Az FB profilok nem kötődnek így össze. SIM kártya alapján elég pontatlanul, a cellainformációk alapján tudja követni az embert a SZOLGÁLTATÓ aki csak a rendőrség számára adja ki ezeket az információkat.
A helymeghatározás távoli bekapcsolása a Google fiókból lehetséges, szóval nézd meg, hogy BÁRMELYIK (Az is számít ami csak be van lépve a telefonodon, de 5 éve nem használtad) Google fiókban van-e gyanús eszköz belépve vagy volt-e az elmúlt időszakban.
Baromi jó kapcsolat lehet, ahol már a legelső gondolatod az, hogy a pasid kémkedik utánad.
Egyébként: nem, a SIM-kártya nem alkalmas fizikai nyomkövetésre. A felhasználóinak egyáltalán nem, a szolgáltatónak is csak olyan mértékben, hogy mikor melyikadóhoz csatlakoztál.
Nem értem, a volt barátnőjét milyen módon tudta megfigyelni, hogy merre járt?
Mit és hogy állíthatott be a laptopján? Hova lépett be a jelszavával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!