Gmail -ben mit kell beállítani ahhoz, hogy minősített elektronikus aláíráshoz tartozó tanúsítványt tudjak csatolni az üzenethez arról az e-mail címemről, amelyiket a Kormányablakban regisztráltam az eSzemélyi vel való aláíráshoz ( Kék kártya) ?
Ezeket a dolgokat levelező programban (kliens) lehet megoldani, ahogy #1. is írta.
A gmail-t kicsit macerás beállítani az Outlook-hoz, be kell állítani a Gmail-hez az "Alkalmazás jelszó"-t. Én POP3-mal használom, de gondolom hogy az IMAP-hoz is kell.
2. pont
Az eszemélyi az aduász, mindent visz. Minek a PGp macera akkor?
A kérdés egyébként magának az email üzenetnek az elektronikus aláírására vonatkozott , nem a csatolmányokéra.
6/
Nekem eszemélyivel csak fileokat sikerült eddig aláírni, emailt nem. Ezért.
pedig emailt ugyanúgy alá lehet írni elektronikusan, teljes bizonyító erejű okiratként eszemelyivel, ahogy pl. egy .pdf dokut.
Ms Outlook ban szoktam ezt tenni a letöltött tanúsítványom felhasználásával, de gmail ben nem találok hozza megoldást..
Igaz. Pontatlanul kérdeztem.
Kérdés: Böngészőben a gmail fiókomba belépve belépve, vagy a Google fiókom beállításaiban lehet-e elektronikus aláírást , tanúsítványt csatolni ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!