Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Milyen módszerrel törhették...

Milyen módszerrel törhették fel a facebook fiókot?

Figyelt kérdés

Idős imserősöm fiókját feltörték. Fia kapott egy üzenetet:

A Facebookomat letiltották és a ... azt mondta, hogy válasszak ki 5 barátot, akik segíteni fog nekem, hogy megkapjam a megerősítő kódot, és te is közéjük tartozol, A Facebook küld neked egy kódot, én pedig elküldi nekem, hogy helyeen tudjak bejelentkezni. OKÉ? Ugyanezt az üzenetet kapta korábban az idős ember maga is, aki persze megadta a számot szintén.

Ezt követően a facebook app feldobott neki egy 6 számjegyű számot, amit persze meg is adott. Kérdésem, hogy milyen rést használtak ki a támadók?

Az user az egyértelmű, de az érdekel, hogy mi volt a metódus? Mi ez a 6 jegyű kód, amit ismerősnek küldenek el? Ha jól emlékszem volt korábban olyan, hogy megbízható kapcsolattartó. Vagy ez a kód már a saját fiókjához tartozott annak, aki megadta? Tehát pl egy elfelejtett jelszó emlékeztetőt kértek és azt kérték el az usertől azt hazudva, hogy a kérdező fiókjához kell? Köszi.

2023. júl. 7. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:
83%
Még nem törték fel de ha elküldte a kódot akkor már fel fogják törni. Ez egy adathalász üzenet.
2023. júl. 7. 12:25
 2/3 anonim ***** válasza:
75%
2023. júl. 7. 12:27
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi. Tehát valószínűleg elfelejtett jelszó utat választott.
2023. júl. 8. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!