Ez valós e-mail címe az Erste Banknak: EBHemail@email.erstebank.hu ?
Bár az erstebank.hu az Erste Bank domainje:
és az email.erstebank.hu mögött egy valós e-mail szerver van:
de az Erste Bank oldalán ez az e-mail cím nem található.
Ha onnan kaptál levelet, győződj meg arról, hogy tényleg az Erste Banktól jött - erre többször felhívták a figyelmet:
* [link]
* [link]
a teljes levél fejlécéből kideríthető (főként a "Received: from:" kezdetű sorok az árulkodóak), hogy tényleg az Erste Bank küldte a levelet, vagy más levelezőszerver nevében küldték-e.
Az általad említett email cím nem a bank által használt kommunikációs cím!
Egyrészt nagyon, de nagyon hülyén néz ki, másrészt pedig a bankok reklámleveleken kívül nem nagyon szokták emailben zaklatni az embert, és főleg nem olyannal, hogy feltörtek, vagy egy bizonyos összeget leemeltek a számládról, és hogy visszacsináld, add meg a kártyaadatokat, vagy lépj be egy felületen, amihez a hozzáférést elküldték.
És végül, de nem utolsósorban, harmadrészt pedig azért 100%, hogy ez nem a bank által érkezett levél, mert ahogy rákeresel a google-ben az email címre, a leges legelső találat egy cikk az adathalászatról, amit az erste bank oldalán olvashatsz.
De ha mégis kételkednél esetleg, akkor nyugodtan hívd fel a bankot, az a biztos!
Nem is olyan rég engem is megtalált egy OTP-s csaló telefonon, miszerint félmillát leemeltek a számlámról. Mondom neki, hogy akkor várjon, mert felhívnám a bankot, a hivatalosan megadott telefonszámon. És se szó, se beszéd, úgy rámcsapta a telefont, hogy szerintem az a telefon még eddig soha nem volt olyan lendülettel kinyomva! :D
Persze, a "Kedves uramból" tudtam, hogy mi a helyzet, mert a bank ha hív, akkor nem szokta ezt használni, és nem privát számot használ.
A küldőt nagyon könnyű meghamisítani.
Amit a többiek mondtak, linkre semmiképpen ilyen levelekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!