Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Egyszerre két vírusírtó...

CRIHSSZ kérdése:

Egyszerre két vírusírtó használható e amit le lehet tölteni online free?

Figyelt kérdés
2023. márc. 10. 15:19
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
45%

Lol, #7 miért van lepontozva? Szakmabeli vagyok és szerintem #7-is, mert konkrétan ugyan ezt írtam volna, de bármelyik kolléga ezt mondaná... Persze itt gyakorin ez nem számít tudom, de azért ez elég szomorú.

Egyébként maga a vírusoknak sincs már akkora jelenléte, mint régen (10+ éve) volt. Nagyon nehéz terjedniük, jóval nehezebb őket elkészíteni és konkrétan nem is éri meg csinálni anyagilag (aki ilyen tudással rendelkezik, az vadászhat nagyobb halakra). Persze remélem aki most ezért lepontoz, az tudja, hogy a vírus csak a malware egy alkategóriája:D szóval itt konkrétan a vírusokra értettem ezt a részt.

A windows defender egy mesterséges intelligencia, de normálisabb nevén egy modell ami be van tanítva arra, hogy statikusan és dinamikusan is elemezze a fájlokat. Sőt, így működik már minden vírusírtó amúgy. Szóval nem nehéz belátni, hogy a világ egyik legnagyobb szofveres cégének több pénze, adata és számítási kapacitása lesz ilyen modelleket tanítani, mint valami random vírusírtónak. De ha nem is jobb a defender, hasonlóan jól fog működni.

Átlagos személyként a phishingektől kell tartani, meg nem kell minden sz*rt letölteni kétes helyekről és nem lesz problémád kb soha. Persze a phishingeket egyre nehezebb elkerülni, mert már nem csak nigéria királyok írnak + chatgpt-vel könnyű másik nyelvre értelmesen fordítani, szóval most már minden eddiginél könnyebb bármilyen országból bármely másik országba phishingelni.

2023. márc. 10. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!