Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Az email címemen keresztül...

Az email címemen keresztül milyen adatokhoz férnek hozzá a hekkerek?

Figyelt kérdés

Magyarország talán leghíresebb adok-veszek oldalán (a gyk szabályait tekintve nem írok konkrét nevet) megtalált egy csaló, aki elkérte az emailemet. Küldött egy linket, amire sajnos rákattintottam és attól félek, hogy visszaél az adataimmal.

Mi előtt megnyitottam volna a linket, kiírta a telefonom, hogy "az éppen felkeresni kivánt webhely hamisnak tűnik", remélem ez azt jelenti, hogy már lekapcsolták ezt a linket.

2023. jan. 14. 18:47
 1/5 stefan88 ***** válasza:
100%

Az email címen keresztül? Semmilyenhez.

Ha küldenek egy linket amin keresztül te letöltesz és futtatsz valamit, akkor bármihez. Ha bejelentkezel rajta valahova érvényes adatokkal, akkor ahhoz a rendszerhez ahol ezek érvényesek. Ha egyik se történt meg és nem elavult (értsd windows 7 és ie explorer és társai) eszközről történt a kattintás, valószínűleg csak az ip-hez, az eszköz adataihoz és pár nem jelentős dologhoz.

2023. jan. 14. 18:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem telepítsd újra a rendszert a biztonság kedvéért. A gépházból könnyű, csak az alkalmazásokban tárolt adatokat (pl. a böngésző egyes dolgait) kell előtte elmenteni.
2023. jan. 15. 09:37
 3/5 anonim ***** válasza:

#2 Ne ijesztgesd már szerencsétlent, nem kell semmit újra telepítenie.

Kérdező, kapni fogsz pár fura emailt ami lehet egyből a spamben landol, ne nyisd meg és kész.

2023. jan. 16. 02:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezek szerint félreértettem, azt hittem, hogy a levélben volt a link...
2023. jan. 16. 07:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen az levélen belül volt a link
2023. jan. 16. 12:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!