Kaptam egy zip filet egy ázsiai fejlesztőtől. Honnan tudom, hogy meg merjem-e nyitni?
3d játék van benne. Unreal engine project. Én kértem el tőle mert nála volt egy hiányzó láncszem a folyamatban. Viszont emailben elküldte az egész filet.
Én nem feltételeznék semmi rosszat, de azért nem árt óvatosnak lenni. Egyelőre nem nyitottam ki a zipet.
Malwarebytes-al átnézettem elvileg az nem talált benne semmit. Virustotalra nem tudom feltölteni mert 1 gigás. Átnéztem a tartalmat látszatra tényleg csak az unreal engine projectfile-ok vannak benne.
Mit tehetek, hogy nyugodtan aludjak? :D
Windows 10-ben (így gondolom 11-ben is) van beépített és a rendszertől elszeparált sandbox mód (kb. mint egy virtuális gép), csak be kell kapcsolni. Vagy felraksz egy virtuális gépet, és egy fokkal védettebben tesztelhetsz.
Megvannak. A filet meg azóta sem mertem megnyitni, pedig érdekes dolgok lehetnek benne. Amúgy nem hiszem, hogy rosszat akart. Én kerestem fel és kértem tőle segítséget. Unrealban nem működött egy plugin. Ő meg nem emlékezett hogy kapcsolta rá a dolgokra és elküldte az egész projectfilet.
Nem hiszem, hogy egy ilyen random megkeresésre felkészülne valami zsarolóvírussal, de én ma már semmin nem lepődök meg a számítógépem meg olyan mint az otthonom.
Szia.
Töltsd fel a virustotal.com-ra, akár csak egy filét, akár az egész ZIP-et.
Itt több mint 60 viruskergető ellenőrzi le a feltöltött állományt. Aztán az eredménytól, hátha könnyeb lesz a döntés.
Sok sikert. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!