Anotalkon beszélgettem és valaki küldött egy linket. Megnyitottam, ami átdobott youtubera egy videóhoz. Utána elkezdte leírni a telefonom típusát, százalékomat és a kamerám felbontását. Itt kiléptem és azóta nem tudom mi van. Valaki?
Telefon hardver adatai nyilvánosak a böngészők részére. Mikor csinálsz egy fényképet, akkor is az exif adatokban benne van minden infó a telefonról.
Szóval, ha sikerült volna értelmesen leírni mi is történt, akkor okosabbak lennénk.
Tanulságul: ne nyiss meg idegenek által küldött csatolmányokat és linkeket, mert ugyanezzel a módszerrel tudnak vírust, kémprogramot is küldeni neked.
Most ezzel még nem történt semmi ("feltörés" sem), de ha kellően hiszékeny vagy és el tudták volna hitetni veled hogy feltörtek, majd utána elkezdenek zsarolni valamivel (küldj meztelen képet vagy nyilvánosságra hozok dolgokat), akkor úgy csaltak volna ki tőled már valóban kompromittáló tartalmat, hogy azt igazából önként küldted el ijedségedben, pedig bent sem voltak a telefonban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!