Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Adathalászat áldozata lettem,...

Adathalászat áldozata lettem, mit tehetek? A GLS és a Posta nevében jött Email, hogy megjött a csomag, de visszavitték. Mivel tényleg várok rendeléseket, nem csak az Email-eket nyitottam meg, de a linkeket is.

Figyelt kérdés

Mivel értelmetlen oldal volt, felhívtam a GLSest és ők mondták, hogy ezek adathalászok.

Az Eset nem talált semmit.

Mit csináljak? Cseréljem le mindenhol a jelszavakat?

Kb. 3 hónapja tettem meg. :D

Olyan sok idő lenne megint.

2022. nov. 17. 09:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mit adtál meg? Ha e-mail címet, telefonszámot, akkor legfeljebb spameket fogsz kapni. Ha bankkártya adatokat, azonnal tiltsd le a kártyát. Ha csak rákattintottál, de nem adtál meg adatokat, akkor nincs baj.
2022. nov. 17. 09:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Azzal, hogy megnyitod a linket még semminek nem leszel az áldozata.

Ha megadsz bankkártya és egyéb adatokat a kamu oldalon, na akkor leszel áldozat.

2022. nov. 17. 09:46
 3/9 A kérdező kommentje:

"Csak" a linkekre kattintottam, értelmetlen oldal volt, nem is magyar a másiknál se adtam meg semmit.

Töröltem minden előzményt és mindent és a vírusírtó ment. Mást nem tudtam, hogy mit csináljak.

2022. nov. 17. 09:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2022. nov. 17. 09:48
 5/9 A kérdező kommentje:
A bankkártya csalást, hogy csinálják? Azt értem, hogy tudják a belépési adatokat, de a bank sms-ben kódot küld minden alkalommal és azt meg kell adni. Vagy a kód nem kell minden művelethez és anélkül is lehet?
2022. nov. 17. 10:02
 6/9 anonim ***** válasza:
45%

pl:

[link]

De itt is, kártya adatot sose adj meg, ez a lényeg.

2022. nov. 17. 10:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
6. A cikk nem nyilvános, így sokat nem tudunk így meg.
2022. nov. 17. 14:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

#7-es igaz, már én se látom hozzáférhetőnek. Hát valami olyasmi volt, hogy felhívták gyanús tranzakciókat láttak és aztán, hogy ezt megakadályozzák át kell vezetni stb.. DE fontos, mindig kérik a kártya adatait stb..

Háttérben direkt van több telefoncsörgés és hasonló irodai környezetet imitáló hang, van hogy egymást is kapcsolják a csalók..

Sajnos itt nem így van írva:

[link]

2022. nov. 17. 14:56
 9/9 A kérdező kommentje:

Nekem jó volt a link.

Ha ismeretlen számról hívnak, sosem veszem fel.

Email-ekre is jobban figyelek.

Ha tényleg megjön a csomag, nem tudom, hogy megyek rá az igazi Emailre. :D

Köszönöm a tanácsokat!

2022. nov. 17. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!