Adathalászat áldozata lettem, mit tehetek? A GLS és a Posta nevében jött Email, hogy megjött a csomag, de visszavitték. Mivel tényleg várok rendeléseket, nem csak az Email-eket nyitottam meg, de a linkeket is.
Mivel értelmetlen oldal volt, felhívtam a GLSest és ők mondták, hogy ezek adathalászok.
Az Eset nem talált semmit.
Mit csináljak? Cseréljem le mindenhol a jelszavakat?
Kb. 3 hónapja tettem meg. :D
Olyan sok idő lenne megint.
Azzal, hogy megnyitod a linket még semminek nem leszel az áldozata.
Ha megadsz bankkártya és egyéb adatokat a kamu oldalon, na akkor leszel áldozat.
"Csak" a linkekre kattintottam, értelmetlen oldal volt, nem is magyar a másiknál se adtam meg semmit.
Töröltem minden előzményt és mindent és a vírusírtó ment. Mást nem tudtam, hogy mit csináljak.
#7-es igaz, már én se látom hozzáférhetőnek. Hát valami olyasmi volt, hogy felhívták gyanús tranzakciókat láttak és aztán, hogy ezt megakadályozzák át kell vezetni stb.. DE fontos, mindig kérik a kártya adatait stb..
Háttérben direkt van több telefoncsörgés és hasonló irodai környezetet imitáló hang, van hogy egymást is kapcsolják a csalók..
Sajnos itt nem így van írva:
Nekem jó volt a link.
Ha ismeretlen számról hívnak, sosem veszem fel.
Email-ekre is jobban figyelek.
Ha tényleg megjön a csomag, nem tudom, hogy megyek rá az igazi Emailre. :D
Köszönöm a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!