Mégis miért lehetséges virtuális szervert terhelni de a fizikai gépem nem?
Sziasztok. A kérdésem a következő lenne.
Adott egy Kali linux , és egy windows 7. Mind a kettő virtuális környezetben (VirtualBox) hping3-al tudom küldeni az adatokat a windows7-re. Viszont a fizikai gépre nem. Semmit nem jelez a hálózati kapcsolatoknál, sem pedig az connection-öknél. Jelenleg 1-2 programmal néztem a hálózatot. Azt nem tudom hogy más weboldalt és gépet tudnék-e, az nem áll módomban próbálni. Leginkább csak itthoni környezetben tanulgatom a Kali Linuxot, és érdekel hogy lehetséges hogy Windows7-en nem tudom ezt ki védeni, viszont a fizikai gépem sem a belső, sem a publikus IP-re nem reagál semmit.
A virtualboxon tudod beállítani azt, hogy a virtuális gépek lássák e a fizikai gépet is vagy csak egymást. Alapvetően ha bridged módba teszed, akkor fog jól működni. Itt találod az összes lehetséges beállítást: [link]
Ezen felül külön be lehet állítani, hogy az adott operációs rendszer pingre válaszoljon e vagy nem. Windows alatt ezt itt tudod beállítani: [link]
Hálózati problémákat, anomáliákat egy hálózati monitorozó programmal tudod a legjobban detekálni. Az egyik legnépszerűbb a Wireshark. Innen tudod letölteni: [link]
A Wireshark kalin alapból fent van, windowsra fel kell telepíteni. Indítsd el mind a kettőn és válaszd ki azt a hálózati adaptert, amelyiken a két gépnek kommunikálnia kéne egymással (vagy válaszd ki az összeset). Aztán állítsd be a display filtert arra, hogy icmp. Utána kezdd el a pingelést és nézd meg, hogy megjelenik e a ping mindkét oldalon. Ha csak a küldő oldalon látszik, akkor pedig ott látni fogod, hogy mi jön vissza válaszként ha jön egyáltalán bármi is.
Ha szeretnéd a hálózati ismereteidet fejleszteni, akkor pedig az alábbi forrásokat ajánlom kezdésnek. Angol nyelvűek, de ha Kalival foglalkozol, akkor gondolom ez amúgy sem jelent problémát :)
Ha tovább akarod folytatod a tanulást, akkor nézd meg ezt is:
Illetve rakd fel a netcat nevű programot (kalin alapból fent van, nc a neve), windowsra pedig innen tudod letölteni: [link]
A Defender be fog jelezni rá, rakd be a kivételek közé és akkor utána működni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!