Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tudom elérni hogy a...

Hogyan tudom elérni hogy a biztonsági kamera éjjel élesebb képet adjon?

Figyelt kérdés

Van egy HIKVISION DS-7104HGHI-F1 tipusú íróm. 4 csatornás HD felvevő. Ahhoz

Hikvision DS-2CE16D0T-IRF tipusú kamera. (2Mp felbontású 20m Infra Red megvilágítású 2.8) Nappal tökéletes képet ad. Viszont éjjel nagyon gagyi. Nem lehet ellátni vele 20 m-t. Igaz a fal világos amire fel van szerelve, így némileg bezavar.

Nem tudom mi lenne a jó megoldás hogy éjjel is tökéletes képet adjon... mert nem tudom kipróbálni. 3 lehetőséget találtam:

-váltsam FULL HD-s re az írót?.. jelenleg csak HD-s, (mert egyébként a kamera Full HD-s de az iró nem tudja csak a HD-t),

- vagy elég másik olyan kamera ami 50m-es IR el rendelkezik és ugyancsak Full HD-s?

-vagy nagyobb Mp-es kamera kell?

2022. aug. 20. 17:50
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Veszel 4db 1kW reflektort és megvilágítod a területet.. :P
2022. aug. 20. 18:31
 2/9 A kérdező kommentje:
# ön egy zseni. nekem erről az jut eszembe hogy ha hallgattál volna akkor bölcs maradtál volna. Néha kell a humor de engem most ez nem érdekel
2022. aug. 20. 18:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Éjjel minden kamera gyengébb képet ad. Vagy veszel egy nagyon drága kifejezetten éjjel látó kamerát, vagy amit 1-es írt, hogy megvilágítod a területet. Pl. mozgásérzékelős lámpával, vagy van olyan is amikor a kamera kapcsolja a lámpát, bejelölsz egy területet a kamerán és ha ott mozgást érzékel bekapcsolja a reflektort. Fény nélkül nehéz "fényképezni" (a szó maga is mutatja). Ez sajnos fizika.
2022. aug. 20. 18:40
 4/9 A kérdező kommentje:
Ezek már elég jó minőségű éjjel látó cső kamerák. 0.003 lux. Néhány trükkel el lehet érni közel nappali fotót velük és videót is. De kell hozzá tapasztalat. Az utcafrontot illetve a kaputfrontot nem világithatom meg este. Jarókelők vannak minden percben. Az udvaron meg macskák ..arra is bekapcsol. Pontosan kell összeállítani a kütyüt es a helyes kütyüt kell használni. Akkor müködik. De ebbe kevés a tapasztalatom. Aki felszerelte az meg hanyag melót csinált. Pl ha a világos fal sikjától 30 cm re kihelyezem a kamerát azonnal vilagosabb a kép, es nem nyultunk semmihez.
2022. aug. 20. 22:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Lehet felszerelni infra megvilágítót, ami rásegít a kamera infrájára éjszaka, távolabb fog látni.

Viszont ez a kamera egy nagyon alap típus, ennek ez az egyik gyengesége sajnos.

Ahogy haladsz felfelé a kategóriában és árban egyre jobb műszaki képességekkel rendelkező kamrát kapsz.

2022. aug. 21. 09:58
 6/9 A kérdező kommentje:
#5 köszi, igen ezzel tisztában voltam. De a kérdémre mi a javaslatod, van tapasztalatod?
2022. aug. 21. 12:51
 7/9 anonim ***** válasza:

Mi lenne neked a tökéletes kép éjjel? Egyébként ennek a kamerának éjszaka sincs rossz képe, árához képest. Nyilván függ attól is hogy mennyire megvilágított a terület éjszaka, milyen messze van a megfigyelni kívánt objektum. Ha kevés a közvilágítás, a megfigyelés tárgya messzebb van, a legnagyobb látószöggel választottad a kamerát, akkor érhet csalódás.

Amit írtam korábban is, kipróbálhatsz infra megvilágítót rásegítésnek éjjel, de színes, tökéletes nappali képet ez esetben sem fogsz kapni, mindemellett ott lesz egy folyamatos újabb 5-10-15 wattos fogyasztód. Ki kell próbálni hogy segít-e valamit, ha más nem, akkor a 4 ből leszerelsz egy kamerát, és azt egy provizor vezetékkel éjjel a megfigyelni kívánt területre irányítod, hogy az ő infrája mennit segít rá, ha jónak látod, vehetsz infra megvilágítót.

2022. aug. 21. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:

"Mi lenne neked a tökéletes kép éjjel?"

Ha az igazolványkép minőségét (felismerhetőségét) hozná akkor is minden arra járóról... 😀

2022. aug. 21. 14:16
 9/9 A kérdező kommentje:
#7 Félreértetted. Nem tökéletes képet akarok, nem erről van szó. Konkrétan, ha valaki beugrik a kapun akkor lássak valamit. Nem a személyi képét ahogy a zseni említette. Mert nagyon szemcsés a videó pedig nincs 20m re sem a kaputól. Ha fenn van a kamera akkor lehessen is használni valamire ne csak dísz legyen. Az udvaron is van egy kamera a bejárati ajtónál ott teljesen sötétben is tökéletes. A cső kamera infrája elég jó. De csak csőben világít be. Az utca frontnál van zavaró tényező, pl. a világos fal. Most közelebb fogom hozni a kapuhoz igy élesebb lehet a videó. E mellé kijjebb hozom a fal síkjától. Az infra segítőt megnézem..Jó ötlet! Köszönöm
2022. aug. 21. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!