Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Eladás elött hogyan tudnék...

Eladás elött hogyan tudnék mindent "legyalulni" a laptopomról?

Figyelt kérdés

Vettem egy újat, a régit eladnám. Nem szeretném, ha személyes dolgok maradnának rajta. És nagyon mezei, béna felhasználó vagyok:)

HP Elite Book

Köszönöm szépen előre is.

2022. jún. 6. 08:18
1 2
 11/17 Pelenkásfiú ***** válasza:

Mégis miért akarnál bejelentkezni ha el akarod adni?!

Egyébként meg minek szenvedsz a Windows-zal?

Mi van, ha a vevőd Linuxot akar rátenni vagy más nyelvű/verziójú Windowst?

2022. jún. 6. 16:01
 12/17 A kérdező kommentje:

#11, jogos, de a vevő is csak be akar majd jelentkezni, nem?

Vaterára akarom föltenni, ott nem csak informatikusok vásárolnak, hanem akik rögtön használnák is. Mit mondjak neki, amikor le akarom írni a gép állapotát? Egy f*stalicska és a postáról vigye egyenesen szervízbe?

2022. jún. 6. 16:06
 13/17 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%
"Operációs rendszer nélkül."
2022. jún. 6. 16:24
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Már tolom is fölfelé.

2022. jún. 6. 16:33
 15/17 anonim ***** válasza:
Pel.f.: #5 vagyok (0-ra állított bitek). Nincs forrás, de oda is írtam, hogy "tudtommal", "szerintem". Mellesleg nekem egy ilyen művelet előtt kiírta, hogy több óráig is tarthat, nem tudom, neked mi fér bele. Egy 250 GB-os SSD-vel kb. egy óra alatt megvolt emlékeim szerint, telepítéssel együtt. Ha nincs igazam, akkor szerinted mi a különbség a lassú és a gyors változat között?
2022. jún. 6. 16:43
 16/17 Pelenkásfiú ***** válasza:

Igazad van, megtaláltam! :)

"If you select ‘Removed everything,’ you will be faced with an additional options screen. Here you are given the choice of whether you want to just remove files from your device or completely wipe the drive. We recommend the second option if you want to fully reset your device."

Akkor ez lényegében egy teljes formázás. Átlag felhasználónak valóban tökéletes.

2022. jún. 6. 16:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Photorec hoz vissza adatot lassan formázott merevlemezről, igaz sokkal kevesebbet, mint gyorsformázottról. Ha tuti biztosra akar menni, akkor az egyetlen megoldás a merevlemez ledarálása, ezt csinálják az iparban is. Egyébként kétlem, hogy valaki erre fordítaná a drága idejét. Ha nem szöveges állományban tárolta a jelszavakat, akkor esélytelen, hogy a szeme elé kerüljön.
2022. jún. 6. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!