Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Adatok biztonsági mentése így...

Adatok biztonsági mentése így mennyire ajánlott?

Figyelt kérdés

Van 1,9TB adatom (Fájlok) Amit le szeretnék másolni, mert nagyon fontosak nekem, egy 3TB-os HDD-re gondoltam, ami folyamatosan a számítógépben lenne, betűjel nélkül, hogy véletlen se törölhessem le az adatokat róla.

(Ha nagyon szükséges, kiveszem a gépből, de én nem nagyon szeretek hozzányúlni, az elektronikai dolgokhoz, mozgatni őket, paranoiás vagyok, hogy elrontom)

2022. jún. 2. 20:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
6%

Igazából villámkár esetén két lehetőség van. Hálózaton keresztül jön a feszültég és akkor jóformán kinyír mindent ami a hálózaton van. (Hűtő, TV, Mikró, Mosógép, Számítógép.. akkor is, ha épp nem üzemel)

A másik lehetőség amikor a Koax vagy Telefon hálózaton keresztül a szolgáltatói eszközbe megy bele és onnan UTP-n mindenbe. Így elvihet IP kamerákat, NAS-t, PC-ket, Nyomtatókat stb.. Persze van amikor csak a Router adott portja, van amikor csak a PC LAN portja, van amikor az alaplap is.. teljesen változó, hogy éppen mit nyír ki.

Ez persze Optika esetén már nem áll fent, mert üvegszálon nem tud elektromosság haladni. De alapvetően akinél RÉZ hálózat van ott az sem segít, ha kihúzzuk a konnektorból az eszközöket, mert a réz hálózaton ugyanúgy be tud szaladni a feszültség. Tehát még a telefon vonalat is érdemes kihúzni. Ez a biztos.

Lehet vásárolni különböző eszközöket amik vonalvédelemre alkalmasak akár áram és akár telefon hálózaton is, de ezek sem garantálnak 100%-os védelmet.

2022. jún. 2. 21:47
 12/16 A kérdező kommentje:

8-as. Hát, a Comodo Internet Security Premium ha rendes vírusirtónak számít, rendes konfigurációval, akkor biztonságban vagyok.

9-es Lan kábellel szerencsém van, mert Wifi-ről vagyok, ráadásul, a lannal nem próbálkoztam, bár már volt tervbe.

10-es, Windows defender-t nem használom, nekem Windows 7-em van, frissítések nélkül, ami fenttartja a védelmet, az a vírusirtóm, a NoVirusThanks Registry Guard, és az, amit alkottam magamnak, ami egy driver-t használ, ezáltal elérhetetlenné teszi az elérést rendszerleíró kulcsokhoz, és fájlokhoz, továbbá, az internet hozzáférés alapból semminek sincs engedélyezve, a szolgáltatások létrehozása, törlése, kikapcsolása, leállítása, a legtöbb lehetséges módon le van tiltva, a formázás a meghajtókon nem működik, ha megnyomom, nem csinál semmit, ha esetleg, mégis vírus jönne, a Comodo Hips megfogja, azelőtt persze, van adblocker a böngészőbe, ami az olyan linkeket tiltja le (Már amit ismer) Ami ilyen jellegű dolgokat csinál, tegyük fel, egy sebezhetőség a javascript-ben. Ezen túl, eléggé túlzásba vittem a dolgokat, a Csoport házirend szerkesztő, minden hozzá tartozó fájl, és rendszerleíró eleme, le van tiltva, mint olvasás, törlés, bármely jellegű hozzáférés, driver-es úton. A nyitott portok közül, a sebezhető portokat is úgy szintén letiltottam, nincs már SMB se, HFS nevű programmal oldom meg a fájlok megosztását a hálózaton. És, hogy még túlzásba essünk kicsit. A folyamatok szál létrehozását is letiltottam, így hát, se a Winlogon, se semmi más folyamat nem fog tudni, szálat létrehozva, így nem működik a kijelentkezés, kikapcsolás, a rendszerleíróban, az összes autorun kulcs tiltva van, az is, amelyik az autochk, appinitdll, knowndll, hasonlók. Ezt a védelmet kiépíteni, egy hónapja csinálom, de még nem tökéletes, viszont semmi kifagyás nincs.

Természetesen, nem tökéletes, még mindig van sebezhetősége, és lesz is, de mivel, a számítógépen szó szerint, nem létezik, NT Authority\System, és a hasonlók, mert azok is letilthatóak ezáltal, így akárhogy is próbálkoztam, nem tudtam lefuttatni magasabb jogon, törölni magasabb jogosultságú dolgokat. Az egész védelmet, egy panel kezeli, ami jelszót kér, a kikapcsolásához:

[link]

Felhasználói módban, kommunikál a driver-el, alaposan elírt: X2BGTE (Csak egy példa) Parancsokkal, és utána, a paramétereket megadva, esetemben, konfigurációs fájl, ami tartalmazza a védendő információt, az van leírva a fájlban, és azt olvassa be.

Hogy mi is ennek a sebezhetősége, először is, a PcHunter nevezetű program, Ydark mind képes látni a rendszerleíró, és fájl védett elemeit, de miért is? Természetesen, mert azok is kernel módú driver-t alkalmaznak, itt jön a képbe, az én védelmem, ahol esélyük sincs, betölteni, kernel módú driver-nek a rendszerbe. A NoVirusThanks program az egyik, a Comodo a másik, és ez a program, a harmadik védelem erre. Nem beszélve, a Comodo HIPS, és Sandbox technológiáról, ha olyan vírussal van dolgunk, amit nem ismerünk.

Na ennyi is volna :D Tudom eltértem a témától, de ezt úgy gondoltam meg kell osztani, ha már erről is volt szó.

A jelenlegi státusz, már mentem át az adatokat, és egyik nap, rendelek majd olyat, amit Frosted Cupcake küldött, addig is, a fontosabbakat, máshová teszem.

2022. jún. 2. 22:13
 13/16 anonim ***** válasza:

"Ha az adatokhoz hozzá is akarsz férni akkor legyen a gépben online betüjellel. De pl kapcsold be Defenderrel a zsarolóvírus védelmet és csak 1-2 programnak engedélyezd az elérést a mappákhoz."

Ha írhatóan meghajtóbetűvel be van csatolva, akkor hiába állítja be az elérést, mert a zsarolóvírus szépen rendszerjogokkal fog indulni.

Mellesleg a zsarolóvírusok 99%-ban a felhasználó hülyesége miatt tudnak települni.

Linuxon már látod megoldható, hogy rendszerszinten csak olvashatóként mountolj egy eszközt és akkor tökmindegy ha rootkitet kapsz, az se fog tudni írni rá.

2022. jún. 3. 08:46
 14/16 anonim ***** válasza:
13/ Rendszergazda módban futó programok sem tudnak írni a Defenderrel zsarolóvírus védelmet biztosító területre. (ez néha bosszantó is)
2022. jún. 3. 08:57
 15/16 anonim ***** válasza:
56%

"Hát, a Comodo Internet Security Premium ha rendes vírusirtónak számít, rendes konfigurációval, akkor biztonságban vagyok."

A legjobb vírusirtó a józan ész. Manapság a malware-ek a felhasználó tudatlanságát, kíváncsiságát vagy óvatlanságát használják ki. Egy gyakorlott felhasználó ki tudja ezeket kerülni.

A céges gépemen Windows van, de nincs rajta vírusirtó. Mondjuk a Defendert azért nem kapcsoltam ki.

Saját gépen meg Linux van, oda nem is kell vírusirtó.

"Lan kábellel szerencsém van, mert Wifi-ről vagyok, ráadásul, a lannal nem próbálkoztam, bár már volt tervbe."

Attól még a routeredet ki tudja nyírni egy villám, ahogy a gépedet is, ha az áramhálózaton jön fel. A wifinek amúgy is csak telefon és tablet esetén van értelme, még laptopot is jobb kábellel bekötni, mert a wifi nem elég stabil és sok esetben nem is elég gyors.

"nekem Windows 7-em van, frissítések nélkül, ami fenttartja a védelmet, az a vírusirtóm"

Önmagadat akarod hitegetni? A Windows 7 támogatása lejárt. Nincs rá biztonsági frissítés, de ha te még a meglévő frissítéseket se pakoltad fel, akkor temérdek olyan biztonsági rés van a rendszeredben, amin keresztül úgy benyalsz egy kártékony programot, hogy a vírusirtód észre se veszi.

Ha már ennyire félsz a vírusoktól, akkor használj Linuxot. Azt nem kell így megerőszakolni, ahogy te tetted ahhoz, hogy biztonságos legyen.

2022. jún. 3. 09:02
 16/16 A kérdező kommentje:

Értem azt amit javasoltok, és köszönöm szépen :) Úgy viszont, egyet értek, valóban a józan ész, a legjobb vírusirtó, csak tudjátok, nálam van, ami felülírja a józan eszemet, ez a paranoia :D Bár, közben elég ostoba is vagyok, mert a Windows-t szeretem, és a linux-ot csak azért se, mert az, hogy is mondjam, ott mindenhez hozzá lehet férni, mármint, akárhogy módosíthatod, és mindenféle, a windows-nál, pedig megvan az élmény, amikor magad jössz rá arra, hogy miként tiltsd le egyes programoknak a rendszergazdai jogokat, hogy hogyan gátold meg a folyamon belüli szálak létrehozását, és más folyamatok létrehozását. Ha áttérnék linux-ra, igaz, biztonságosabb volna, de az érzés más lenne, és a változásokat, nem szeretem.

Nos hát,

13-mas és 14-es és 15-ös. Bizonyíték: Én arra gondoltam, hogy, betűjelet, csak is annak a meghajtónak lehet adni, ami létezik a rendszerleíróban, mint eszköz, itt a bizonyíték rá, ez úgy működik, mint egy kapu //./Com1 esetében például, de ez kommunikál az úgy nevezett védelmi egységgel. [link]

Ez bármire alkalmazható, én ebben is bízok.

Természetesen ez egy példa, mert több kulcsot is védeni kell.

15-ösnek még szól, hogy a biztonsági rések mármint amik ismertek, fent vannak az interneten, és én onnan szoktam javítgatni őket, ezzel az alternatív megoldással, ami bár, tudom, hogy nagyon ellentmond a normális szintű biztonságnak, viszont hatékony.

(Ha valaki ki szeretné próbálni, engedélyt adok rá, hogy betörjön a rendszerembe, nem fog neki sikerülni, mert se szálat egy folyamaton belül, se folyamatot nem fog tudni létrehozni, a védett memóriáról a folyamatokba, nem is beszélve. De, ezt csak azért, mert nekem fontos, hogy hiteles legyek.)

2022. jún. 3. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!