Külső merevlemezre lehet jelszót tenni?
Figyelt kérdés
Ha igen, hogyan?
Köszönöm.
2022. máj. 16. 09:21
2/15 anonim válasza:
Vagy Linux környezeten a LUKS-al.
3/15 anonim válasza:
Vagy multiplatform (Windows, Linux, MacOSX, BSD) módon az ingyenes és nyílt forrású (elérhető az a forráskód, amiben a programot írták, így van lehetőséged a program átellenőrizésére, módosítására, saját magadnak lefordítására) Veracrypt ( [link] ) segítségével.
4/15 anonim válasza:
Igen, én is a #3-as által javasolt VeraCrypt-et használom. Biztonsági másolatot hordozok magammal céges és bizalmas adatokról. Ha egy balesetben elhagynám véletlenül, akkor sem történne baj, mert nem fér hozzá illetéktelen az adatokhoz. [Olyan hosszú jelmondatot használok.]
5/15 anonim válasza:
+1 a Veracrypt-re, én is ezt használom teljes meghajtó titkosítására, minden oprendszeren működik
6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, kipróbálom.
2022. máj. 16. 11:53
7/15 anonim válasza:
+1 a Bitlockerre, én is ezt használom, minden windowsra tökéletes, nem kell telepíteni sehol (ismerős, szomszéd) és cégnél nem kér admin jogot.
8/15 anonim válasza:
#7:
Home változaton nem érhető el:
"BitLocker is available on:
* Ultimate and Enterprise editions of Windows Vista and Windows 7
* Pro and Enterprise editions of Windows 8 and 8.1
* Pro, Enterprise, and Education editions of Windows 10
* Pro, Enterprise, and Education editions of Windows 11
* Windows Server 2008 and later"
9/15 anonim válasza:
#8 Ha jól tudom Home verzión csak létrehozni nem lehet, de már meglévő Bitlocker titkosítást lehet vele kezelni. Ettől függetlenül igazad van, a mai gépekre ami nem céges arra nem tesznek se Pro se Enterprise verziót, így nagy valószínűséggel a kérdező sem fog tudni Bitlocker-t létrehozni.
10/15 anonim válasza:
#8:
Rosszul tudod. A home is írja olvassa. W7-11 mind.
Létrehozni pedig ha home-od van elegendő egy VirtualBox-ban futó win10 a "külső merevlemezre".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!