Ha két VPN-t használok akkor biztonságosabb?
Bocsánat a kérdésért de nem teljesen pontos csak nem tudtam megfogalmazni egy kérdésben jobban.
Egy olyan cégnél dolgozom, ahol ahhoz, hogy a szerverüket elérjem VPN-re van szükség (Cisco VPN). Nekem viszont emellett van egy Norton 360 Secure VPN-en is. Történik valami akkor ha bekapcsolom a gépet, csatlakozik ugye egyből a Nortonra majd utána csatlakozom manuálisan a Cisco-ra? Ebben az esetben egyébként az IP címem továbbra is rejtve marad? Ilyenkor mi történik pontosan a háttérben?
Ha jól vettem ki a sorrendet akkor ez:
Alapvetően a géped Norton-ra csatlakozik fel, tehát egy csatornát alakítottál ki a Norton felé. Így minden kommunikációd erre fele megy, és a Norton IP címéről mész ki netre. Így minden más szerver ezt a Norton IP-t látja.
Mikor csatlakozol Cisco-n át, akkor megkeresi a cél szervert, de a Norton IP-címén át, majd kialapít így is egy csatornát. Ez a munkahelyednek jó, mert a munka alapú csatorna 1-1 kapcsolat.
Gyakorlatilag így néz ki:
- küldesz egy "üzenetet" a munkahelyedre
- Cisco becsomagolja és küldi
- vagyis küldené, mert a Norton is becsomagolja (doboz a dobozban), hogy túloldalt kitudjon menni
- megkapja a Norton VPN túloldala, kicsomagolja a dobozt (amiben egy másik doboz van) és azt tovább küldi a munkahelyed VPN szervere felé
- munkahelyed megkapja ezt a csomagot, és ő is kicsomagolja.
- célba ér az "üzenet"
#1 vagyok.
Ha még 1 VPN-t használnál, akkor Tor-hoz hasonló csomagolást csinálnál. (De nyilván a Tor más)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!