Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Melyik a biztonságosabb? Ha...

Melyik a biztonságosabb? Ha használok jelszót, a felhasználói fiókomban, vagy ha nem használok?

Figyelt kérdés

Nem az itthoni felhasználók elől gondoltam a biztonságot!

Pl. kipróbáltam a távoli asztalt két gépen (LAN-on), és amíg nem állítottam be jelszót az "áldozati" gépen addig nem is tudtam csatlakozni a távoli asztallal.

Jelszó megadása után, pedig csak a meg kellett adnom és már meg is volt a kapcsolat.

Vagy esetleg létezik valami **, vagy valami jel, ami jelzi, hogy nincs jelszó és be lehet így is lépni?

Vagy egy másik példa.: Ha ketten is be vannak jelentkezve egy gépen és nincsennek jelszók egy vendég hogy tudja futtatni egy programot átjelentkezés nélkül, amit rendszergazdaként lehet csak és nincs jelszóval védve?

Mert ha le van védve, akkor csak futtatás mint felhasználónév jelszó és megyen.

Ha nincs levédve, akkor meg muszály átjelentkeznie?

2010. júl. 31. 23:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Mind a két fiókon van jelszó, más-más mind a kettőn, a rendszergazdai a harmadik.
2010. júl. 31. 23:11
 2/5 A kérdező kommentje:

Ha egy fiókhoz sem adok jelszót, betölt indításkor, a pl a rendszergazda fiókhoz is be tudnék lépni, amit nem is én hoztam létre?

Csak be kéne írnom egy jelszót?

De mit?

Eddig oda csak akkor tudtam belépni, ha minden más fiókot töröltem.

2010. júl. 31. 23:17
 3/5 anonim ***** válasza:
XP-ben így lehet beállítani: Vezérlőpult/Felhasználói fiókok. Csak éppen rendszergazdai jogosultság nélkül nem fog menni.
2010. júl. 31. 23:20
 4/5 A kérdező kommentje:

Szerintem az eddigi válaszolók nem értették mire akartam kilukadni.

Ha nem állítok be jelszót a fiókokhoz, akkor kívülről nem tudnak behatolni a gépembe, mert ha kéri tőlük nem tudják kitalálni mi a jelszó, mivel nincs is.

Még, ha a felhasználói nevet ki is találják.

Ha állítok be jelszót, akkor azt elvileg megszerezhetik gyenge védelem mellett és akkor már megtudják adni és be is tudnak lépni a felhasználói fiókokba.

Ez tényleg így működik?

Akkor melyik a biztonságosabb?

2010. aug. 1. 07:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Elmondom neked, hogy átlagember nem fog hozzád távoli asztallal csatlakozni. Ha van jelszavad, ha nincs, a rendszer alapból nem engedélyezi a távoli asztal és egyéb hozzáféréseket (kivéve megosztott fájlok).

Ha pedig egy olyannal kerülsz össze, mint én, akkor a világ legbonyolultabb jelszava sem fog megvédeni a LANon keresztüli támadástól. Egyszerűen meg lehet kerülni.

Azt ajánlom, tiltsd le a beépített rendszergazdai fiókot (azon keresztül a legkönnyebb támadni), majd telepíts egy normális tűzfalat. Comodo, Kaspersky IS például. Az kifogja a támadásokat. Az, hogy a te fiókodon van-e jelszó vagy sem, az csak a gép előtt számít. De ezt sem lehetetlen megkerülni.

2010. aug. 1. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!