Akik mobillal fizetnek nem félnek hogy leszippancsák az összes személyes adatát a telefonról?
Gondolom az NFC-re gondoltál amikor kérdezted.
Nos, egyrészt ez állandó működésű. Amikor fizetni szeretnél, kell egy ujjlenyomat előtte, - azaz távolról nem lophatják le róla a pénzed amíg ujjlenyomattal meg nem erősíted a fizetési szándékod.
És ha bekapcsolod, csak fél percig él, aztán lekapcsol.
Személyes adat ilyenkor nem nagyon kerül át - majdnem ugyanazt az információt tárolja, amit a bank kártyán lévő csíkod/chiped is.
- Én inkább aggódom a kártya miatt, ha egy szemfüles eladó egy kamera alá rakja, simán vásárolgathat a róla lelopott adatokkal otthonról. Netes vásárláshoz ami kell, az mind rá van írva.
Ellentétben az NFC-vel, amiből senki nem lát semmit.
Igen, ez igaz, mondjuk nálam 3-4 éve be van kapcsolva. Mikor még nem volt kötelező én bekapcsoltattam. Csak régen sms-el és nem ujjlenyomatos appal működött mint most.
- De akkor sem örülök neki hogy leolvasható.
Ellentétben az NFC-vel. Szerintem a kártyától sokkal biztonságosabb. Persze csak ujjlenyomattal, ha ellopják vagy elhagyja valaki esetleg a mobilt akkor se legyen baj belőle.
Bár az enyémet kinyitni se tudnák, gondolom ezzel mindenki más is így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!