Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Akik mobillal fizetnek nem...

Akik mobillal fizetnek nem félnek hogy leszippancsák az összes személyes adatát a telefonról?

Figyelt kérdés
2022. márc. 23. 23:24
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
88%
De félünk, ezért tekerjük körbe előtte alufóliával.
2022. márc. 24. 08:31
 12/28 anonim ***** válasza:
77%
Pár konteo kell erre még és ez is eléri a szokásos szintet , pl valami illuminati gyüjti az adatainkat hogy világuralomra törjön vagy iylesmi
2022. márc. 24. 10:38
 13/28 anonim ***** válasza:
64%
Én nem használok fészbukot, mert attól jobban félek, hogy leszippancsa. És még a mobil adatkapcsolatomat is fogyasztcsa. Mobillal simán fizetek.
2022. márc. 24. 11:11
 14/28 Shaddark ***** válasza:
95%

Gondolom az NFC-re gondoltál amikor kérdezted.

Nos, egyrészt ez állandó működésű. Amikor fizetni szeretnél, kell egy ujjlenyomat előtte, - azaz távolról nem lophatják le róla a pénzed amíg ujjlenyomattal meg nem erősíted a fizetési szándékod.

És ha bekapcsolod, csak fél percig él, aztán lekapcsol.

Személyes adat ilyenkor nem nagyon kerül át - majdnem ugyanazt az információt tárolja, amit a bank kártyán lévő csíkod/chiped is.

- Én inkább aggódom a kártya miatt, ha egy szemfüles eladó egy kamera alá rakja, simán vásárolgathat a róla lelopott adatokkal otthonról. Netes vásárláshoz ami kell, az mind rá van írva.

Ellentétben az NFC-vel, amiből senki nem lát semmit.

2022. márc. 24. 12:36
 15/28 Shaddark ***** válasza:
80%
Nos, egyrészt ez NEM állandó működésű.
2022. márc. 24. 12:37
 16/28 anonim ***** válasza:
81%
#15 a netes vasarlashoz nem eleg a rairt szamsor + cvv kod, mert a bankok jelentos tobbsege mar plusz egy megerositest ker sms-ben vagy push-ban kikuldott koddal, app-on keresztul, token-nel, vagy epp csak a te szamodra ismert masodlagos engedelyezo koddal.
2022. márc. 24. 13:00
 17/28 Shaddark ***** válasza:
76%

Igen, ez igaz, mondjuk nálam 3-4 éve be van kapcsolva. Mikor még nem volt kötelező én bekapcsoltattam. Csak régen sms-el és nem ujjlenyomatos appal működött mint most.

- De akkor sem örülök neki hogy leolvasható.

Ellentétben az NFC-vel. Szerintem a kártyától sokkal biztonságosabb. Persze csak ujjlenyomattal, ha ellopják vagy elhagyja valaki esetleg a mobilt akkor se legyen baj belőle.

Bár az enyémet kinyitni se tudnák, gondolom ezzel mindenki más is így van.

2022. márc. 24. 13:08
 18/28 Alex Fly ***** válasza:
81%
Nos kérdező, ha te valóban a tema szakertője vagy és mi dent tudsz - sőt mindent JOBBAN tudsz - akkor mi a kérdésed? Hiszen ezek szerint te tökéletesen tisztában vagy a mobiltelefonos pénzügyi tranzakcióknál alkalmazott protokollokkal, titkosítási algoritmusokkal, adathozzáférési korlátozásokkal, az átviteli korlátokkal, stb., de ebben az esetben semmiből nem tart a megfelelő védelmet kialakítanod.
2022. márc. 24. 17:28
 19/28 SIDLER22 ***** válasza:
68%
Alex Fly neki az volt a kérdése, hogy mi nem félünk-e. És az első válaszoló egy nagyon egyszerű és lényegre törő választ adott: Nem.
2022. márc. 24. 21:52
 20/28 anonim ***** válasza:
12%
Nem.
2022. márc. 26. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!