Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mappa tartalom titkosításának...

Kosziavalaszt94 kérdése:

Mappa tartalom titkosításának feloldása - WIN10?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott a probléma, hogy egy külső winchesteren néhány évvel ezelőtt titkosítottam egy mappát, valamilyen casual win7-es módszerrel, semmi ördöngős és most szeretnék hozzáférni. Sikerült is a neten található security properties bűvészkedéssel bejutnom a mappába, viszont a benne található fájlokat (scannelt dokumentumok) továbbra sem tudom megnyitni. Rengeteg tutorialt megnéztem a témában az hozzáférés öröklés tiltásával meg System és User felhasználók létrehozásával, mint "full acces" csoportok stb.. Elvileg teljes hozzáférésem is van minden dokumentumhoz, de valamiért továbbra sem nyílnak meg egy kép sem... mi az Isten baja lehet? valakinek valami valami ötlete hogyan lehetne végre hozzáférést szerezni ténylegesen? Köszi előre is.

2022. febr. 15. 23:00
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Minek titkosítottad, ha nem tudod, hogyan kell elolvasni utána? Gondolom a kulcs már régen nincs meg...
2022. febr. 15. 23:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem veletlenul Bitlocker volt az? Mert ha igen, a jelszo es/vagy a lementett recovery kulcsok nelkul azt bizony sose nyitod meg.
2022. febr. 15. 23:32
 3/10 anonim ***** válasza:
71%

Nem tudod mivel titkosítottad. (Ha egyáltalán titkosítottad)

Nem mutatsz semmit mi a gond. Ennél több kell a segítéshez mert a jósgömböm elgurult.. :)

Live Linux alatt se olvasható másolható?

2022. febr. 15. 23:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha titkosítottad, akkor azok titkosítva vannak. Ezt feloldani úgy tudod, hogy megkeresed a gépet, amin titkosítottad, belépsz a felhasználó fiókjába, amivel titkosítottad, és ott kikapcsolod a titkosítást. Esetleg megszerzed a tanúsítványt abból a felhasználói fiókból, importálod a mostani gépedre, és kikapcsolod a titkosítást. E nélkül a tanúsítvány nélkül nem fog sikerülni.
2022. febr. 15. 23:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Linux alatt próbáltam, ott nem ütköztem permission akadályokba értelemszerűen, de ugyanazok a fileok amik windows alatt sem voltak megnyithatóak ott sem voltak azok, így egyre inkább arra gondolok, hogy sérülhettek a fileok..
2022. febr. 16. 00:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha EFS-el voltak titkosítva és megvan a kiexportált *.pfx file és még a jelszavát is tudod akkor sima ügy... :)

[link]

2022. febr. 16. 00:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Kipróbáltam, nálam működik.

Ha bepipálod amit pirossal jelöltem és zöld lesz a file neve akkor EFS

[link]

pfx file nálam home alatt is simán importálható és utána megnyitja a filet.

2022. febr. 16. 01:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha a Windows beépített titkosításával titkosítottad (intézőben zöld fájlnév), akkor csak akkor tudod visszafejteni, ha megvan a hozzá tartozó kulcs, ami alapértelmezésben a titkosítást végző felhasználó profiljában található, akkor van esélyed visszafejteni. De ha nincs meg - mert pl. újratelepítetted a Windowst, és nem készítettél róla biztonsági mentést - akkor gyakorlatilag esélytelen.

Sajnos ebbe a hibába nagyon sokan beleestek (nem véletlenül próbálja a MS is némileg elrejteni az újabb Windows-verziókban ezt a lehetőséget), sokan letitkosították mindenüket, mert irreálisan féltek, hogy másokhoz kerülnek az adataik, aztán egy újratelepítés után szembesültek vele, hogy többé ők sem fogják tudni megnyitni. Kényelmesnek tűnik ez az oprendszerbe épített módszer, de amennyire kényelmes, annyira kockázatos. Csak akkor érdemes használni, ha tényleg nyomós okod van rá.

2022. febr. 16. 08:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Itt a "nem fejthető vissza" eredmény csak a pfx file sikeres importálása után változik meg: [link]

A pfx file nélkül esélytelen hogy visszakapnád.

Win7-nél még nem tudom hogy ment és még MS fiók sem volt, de win10 esetén már automatikusan felkínálja a kulcs mentését MS fiókba..

2022. febr. 16. 10:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi újság? Mire jutottál? Sikerült valamit összehozni?
2022. febr. 18. 01:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!