Mappa tartalom titkosításának feloldása - WIN10?
Sziasztok!
Adott a probléma, hogy egy külső winchesteren néhány évvel ezelőtt titkosítottam egy mappát, valamilyen casual win7-es módszerrel, semmi ördöngős és most szeretnék hozzáférni. Sikerült is a neten található security properties bűvészkedéssel bejutnom a mappába, viszont a benne található fájlokat (scannelt dokumentumok) továbbra sem tudom megnyitni. Rengeteg tutorialt megnéztem a témában az hozzáférés öröklés tiltásával meg System és User felhasználók létrehozásával, mint "full acces" csoportok stb.. Elvileg teljes hozzáférésem is van minden dokumentumhoz, de valamiért továbbra sem nyílnak meg egy kép sem... mi az Isten baja lehet? valakinek valami valami ötlete hogyan lehetne végre hozzáférést szerezni ténylegesen? Köszi előre is.
Nem tudod mivel titkosítottad. (Ha egyáltalán titkosítottad)
Nem mutatsz semmit mi a gond. Ennél több kell a segítéshez mert a jósgömböm elgurult.. :)
Live Linux alatt se olvasható másolható?
Ha EFS-el voltak titkosítva és megvan a kiexportált *.pfx file és még a jelszavát is tudod akkor sima ügy... :)
Kipróbáltam, nálam működik.
Ha bepipálod amit pirossal jelöltem és zöld lesz a file neve akkor EFS
pfx file nálam home alatt is simán importálható és utána megnyitja a filet.
Ha a Windows beépített titkosításával titkosítottad (intézőben zöld fájlnév), akkor csak akkor tudod visszafejteni, ha megvan a hozzá tartozó kulcs, ami alapértelmezésben a titkosítást végző felhasználó profiljában található, akkor van esélyed visszafejteni. De ha nincs meg - mert pl. újratelepítetted a Windowst, és nem készítettél róla biztonsági mentést - akkor gyakorlatilag esélytelen.
Sajnos ebbe a hibába nagyon sokan beleestek (nem véletlenül próbálja a MS is némileg elrejteni az újabb Windows-verziókban ezt a lehetőséget), sokan letitkosították mindenüket, mert irreálisan féltek, hogy másokhoz kerülnek az adataik, aztán egy újratelepítés után szembesültek vele, hogy többé ők sem fogják tudni megnyitni. Kényelmesnek tűnik ez az oprendszerbe épített módszer, de amennyire kényelmes, annyira kockázatos. Csak akkor érdemes használni, ha tényleg nyomós okod van rá.
Itt a "nem fejthető vissza" eredmény csak a pfx file sikeres importálása után változik meg: [link]
A pfx file nélkül esélytelen hogy visszakapnád.
Win7-nél még nem tudom hogy ment és még MS fiók sem volt, de win10 esetén már automatikusan felkínálja a kulcs mentését MS fiókba..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!