Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Domain AD probléma, userek...

Domain AD probléma, userek potyognak ki majd nem enged vissza, mi lehet?

Figyelt kérdés

ANomália egy suliban. sulinet kiesett azóta vannak érdekességek. Pl:

Felhasználók "potyognak ki " tartományból. Ha be akarok lépni "nem engedélyezett bejelentkezési mód"

Viszont ha tartománygazdát adok hozzá, beenged! (újabban) Csak ezt ugye nem kellene, mert rendszergazdai jogokat kap.

Kreáltam uj user-t, egyszer beengedte sima tartományfehasználóként aztán már őt sem.

Ja és másik anomália, ip6-ot kikapcsolom be tudok léptetni gépeket tartományba, ha be van kapcsolva akkor nem is látja a tartományt...

Ennyi dióhéjban

Köszi ha:)

2021. nov. 29. 10:39
 1/2 Elvilegszaki ***** válasza:

Pontosan nem tudom mi lehet, de van pár kérdésem amivel talán meg lehet találni a hibát.

Egy alhálózatban van a kliens-szerver? Tudják pingelni egymást?

Tartományba be van léptetve a kliens? User jelszava nem járt le vagy lett

valamilyen disabled csoport tagja? A User az domain user csoporttag?

Lehet hogy újra kell azt a szervert telepíteni, vagy csak a dns, ad rolet.

Melyik os a szerver?

2021. nov. 29. 15:20
 2/2 A kérdező kommentje:

Egy hálozat igen, ping is megy, tartományban van az a gép amin kisérletezek épp. Kreáltam már uj usert is mint irtam. a user tartományfelhasználo ta. azzal is kellene menni. A domain szerver a DHCP meg a DNS-is egyben "elvileg"

Szerver 2016 standard. Ha hozzáadom a tartománygazdát egyből beenged.

2021. nov. 29. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!