Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Kaptam két fenyegető emailt,...

Kaptam két fenyegető emailt, veszélyes lehet?

Figyelt kérdés
Kaptam két fenyegető emailt a régi freemailes email címemre, amiben az állt hogy tudják a jelszavaimat, hozzáférnek a kamerhoz, az adataimhoz stb. És hogy valami videót készítettek rólam és azt két napon belül elküldik minden ismerősömnek ha nem utalok nekik 500 ezer forintot. Valós lehet? Mit kell tennem?

2021. okt. 29. 14:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Kamu zsarolólevél.

Tömegesen küldik el embereknek, és várják hogy hátha valaki lesz olyan csacsi hogy pénzt is küld nekik.

2021. okt. 29. 14:07
 2/9 P.O.C. ***** válasza:
100%
Semmit. Totál kamu. Az élteti az ilyen próbálkozásokat, hogy mindig akad pár balek, aki reagál rájuk. Ha több ezer ilyen mailt kiküld, már neki az is jó, ha párat rászed. Le kell nagy ívben sz@rni!
2021. okt. 29. 14:08
 3/9 anonim válasza:
100%
Ignoráld az a legjobb ilyenkor
2021. okt. 29. 14:10
 4/9 Robivosi ***** válasza:
100%

Semmit. Amit állítanak, az valótlan.

Sajnos hiába jelentenéd fel őket, IP cím alapján nehéz beazonosítani ezeket.

Töröld nyugodtan az emaileket, vagy megtarthatod, de a kilétükre vonatkozó adatokat nem fogsz látni.

Zsarolók, programokkal dolgoznak, azt észre is vennéd rögtön, mert megváltozna az általad használt eszköz viselkedése.

2021. okt. 29. 14:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Kell jelszót változtatnom vagy valami? És most akkor tényleg van valami vírus a telefonomon?
2021. okt. 29. 14:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, kamu az egész. Ilyen levelet én vagy bárki más is tud írni.
2021. okt. 29. 14:15
 7/9 P.O.C. ***** válasza:
69%
#5: Most mondtuk el! Gondolom az csak tudod mit jelent a "kamu", "hamis állítás", "valótlan" szavak.
2021. okt. 29. 14:17
 8/9 anonim válasza:
100%

NEM. Ezek nem igazi dolgok. Csalás, így próbálnak pénz kicsalni.

De tök őszintén. Még ha igaz is lenne, mi a nyavalyát félt egy ember annyira a gépén hogy kiszivárog? :D A családi fotóit, a kamerája felvételét ahogy bambulja a képernyőt és tolja a pizzát meg a csokit? Őszintén engem semminek a nyilvánosságra hozatala nem feszélyezne még ha meztelen dolgokról is lenne szó és tényleg szétküldenék, hát küldjék :D Ha egyszer kifizeted utána két hét múlva fizetheted újra mert jön a következő zsarolás.

2021. okt. 29. 14:18
 9/9 A kérdező kommentje:
7es állj már le bazdmeg. Most találkoztam először ilyennel, nyilván megijedtem. A többieknek akik értelmesen válaszoltak, köszönöm.
2021. nov. 5. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!