Windows 10 Pro esetén hol találom a tűzfal által engedélyezett alkalmazásokat?
Figyelt kérdés
A legtöbb dokumentáció szerint 2 helyen. Alkalmazás átengedése a Windows tűzfalon, vagy pedig a Windows Defender tűzfal speciális beállításai között. A probléma, hogy én itt csak rendszeralkalmazásokat és 1-2 külső appot látok (Skype, Spotify stb.). Én régebben írtam egy szoftvert, ami több API-val is kommunikált, így biztosan átengedte a Windows tűzfal. Ha most elindítom, akkor sem kérdezi meg, hogy átengedje-e, hanem automatikusan átengedi. Kérdésem, hogy ennyire részletesen az összes alkalmazást hol tárolja el az operációs rendszer?2021. okt. 24. 14:55
1/4 anonim válasza:
tálca keresőbe: vezérlőpult > tűzfal > speciális beállítások > bejövő/kimenő szabályok
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de már az egész speciális beállítások részt átnéztem és sehol sem találtam, csak rendszer alkalmazásokat. Olyan alkalmazások sincsenek benne, melyek telepítésre is kerültek, szóval gondolom regeditben is van róluk pár kulcs. De amiket keresek, azok olyan sima exe fájlok, amik lehet, hogy "telepítve sem voltak", szóval egy mappában vannak csak, ahonnan kapják a dll-eket.
2021. okt. 24. 16:12
3/4 anonim válasza:
Új szabályként vedd fel őket a bejövő/kimenő listába a neked megfelelő paraméterekkel.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de én a meglévő összes enedélyezett szabályra kiváncsi vagyok.
2021. dec. 30. 18:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!