A munkaheleyemen megfigyelik az osszes szamitogepet. Allitolag vissza tudjak keresni,hogy mit csinaltam azon a gépen. Ezt megis hogyan? A bongeszobe mindig inkognito modba vagyok belepve.
Ezzel nem leszek népszerű, de annyi részigazság azért van a dologban, hogy ezeket a kínai és észak kóreai módszereket én sem preferálom.
Ha azért van megfigyelve a dolgozó hogy "lássuk dolgozik-e" (és nem az adatok védelme miatt) akkor ott a munkáltatónál is hibádzik valami az emeleten. Vannak jobb eszközök az alkalmazottak motivációjára.
1) a munkát úgy kell kiosztani, hogy 7-8 órát kitöltsön. A 20 perc "szabadidő" szerintem nem probléma... normális, nem spártai munkahelyen egyébként is belefér ennyi az ebédszünet mellé. (pl napi 2 kávé szünet az 2x 10 perc). Ez alatt pedig had sakozzon már ha nem koffein függő.
2) ""üresjárat" akkor szólni kell a főnöknek, hogy adjon több feladatot" Önnek hülyének tetszik lenni? :D Ezt ott meg lehet lépni, ahol ennek van értelme: bónusz/jutalom/túlóra/fizetés emelés/ előléptetés. Ha erre nincs lehetőség akkor csak egy idióta áll sorba önként a pacifarokért. Vagy egy japán... náluk állítólag szégyen nem dolgozni. Itt Európában viszont úgy működik, hogy fizetésért dolgozunk, mert a tejet is pénzért cserébe kapjuk a boltban.
Van ilyen, számtalan monitoring rendszer áll a rendelkezésre, ami vagy aktivitás figyelésre, vagy inkább a biztonsági incidensek megelőzésére, ki mire használja.
Ezt általában persze nem úgy kell elképzelni, hogy van X ember, aki ezeket folyamatosan nézi, vagy egyáltalán nézegeti, nem (ha igen, akkor onnan nagyon gyorsan lépni kell, vagy ennek valami nagyon alapos oka van). Arra jó, hogy ha valaki munkájával probléma van, nem halad stb. és arra panaszkodik, hogy mennyire meg van szórva melóval, akkor ezt tudják ellenőrizni, mint ahogy pl. mérni lehet, hogy egy-egy munkafolyamat mennyi időt vesz igénybe általában, és erre tudnak reagálni (rossz esetben úgy, hogy adnak még..). Vagy arra is jó, hogyha valami adatszivárgás volt a cégnél, akkor a naplózott adatok alapján talán meg lehet állapítani, hogy hogy történt, meg ilyenek.
Az inkognito mod csak helyileg, a te gepeden mukodik.
Attol meg valahonnan be kell toltodni annak a "sakk jateknak", az utvonal es forgalom siman visszanezheto.
Nalunk is figyelt a halozat, de tobb orat megy a yutub, viszont a melom is el van vegezve, igy nem szolnak erte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!