Hogyan tudnék beazonosítani, illetve kiiktatni egy vírust a telefonról?
Figyelt kérdés
Történt kb. egy hónapja, hogy görgettem telefonon az instát és egyszer csak kilépett, nem tudtam visszalépni. Másik telefonon megnéztük, meg lett változtatva a nevem, és persze a jelszavam. Hiába jelentettem, írtam a supportnak, nem történt semmi, újat csináltam. Majd kb. 3 hete ugyanez történt telefonon a facebook-al is. Igazoltam a személyazonosságomat, visszakaptam a profilt. Közben a telefonon csináltam egy gyári beállítást. Szépen sorban telepítettem vissza az appokat, majd amikor a messengerbe beléptem, ismét támadás ért (még aznap) és a nevem, jelszavam, és a facebook nyelv is megváltozott franciára. Ezt az új e-mail címmel sikerült visszaállítani. Azonnal töröltem a telefonról minden közösségi appot és a messengert is. Azóta csak windows-on lépek be ezekbe és nem történt még semmi. Úgy tűnik csak Android rendszeren ér támadás. Visszaemlékezve egy Play áruházból letöltött fényképező távirányító volt az utolsó app amit letöltöttem, kb. abban az időben. Futtattam malwarebyte-ot de nem talált semmit. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez és hogy hogyan tudnám megszüntetni a problémát? Járt más is így? Köszönöm előre is az értelmes válaszokat!2021. aug. 26. 13:34
1/4 anonim válasza:
Van olyan vírus, ami kihasznál egy sebezhetőséget, a root-al szemben, és rendszer alkalmazássá telepíti magát, de azt se tudjuk, mivel van most dolgunk. Tehát, van Windows-od is, adb-nek hasznát vehetjük majd, de elsődlegesen, milyen a telefonod márkája? Ha samsung, akkor adb nélkül megoldható, és root-olni se kell, a Knox-al letudjuk szedni a vírust.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Pár kifejezésnek utána kellett néznem. :) Igen, Samsung a telefon. Ez a Knox-al való vírus leszedés hogyan működik? Pontosan mit kell, mire kell rákeresnem?
2021. aug. 30. 11:09
3/4 anonim válasza:
A Beállításokon belül, magára, hogy Knox, de vigyázz vele, mert miután bekapcsolod a knox-ot, a hard reset nem fog működni a telefonon, amíg a Knox bent van, ezen belül, a Knox-al, bármi letiltható, akár még maga a rendszer is. Bár nincs samsung-om, de egyet véletlen így rontottam el. A lényeg, a knox tud víruskeresést futtatni, ha jól emlékszek, azzal nézz rá.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Sajnos nem jutok előre. A keresés eredménye a beállításokon belül:
Knox verziója (szoftver adatai)
A samsung Knox Adatvédelmi irányelv.. (jogi információ)
Knox Analytics Uploader
com.sec.enterprise.knox.attestation
com.samsung.android.knox.attestation
KnoxVpnPacProcessor
Knox Enrollment Service
Ezek alkalmazásinformációk, ha belemegyek csak a kényszerleállítást lehet választani.
Megköszönöm ha még van kedved további irányt mutatni. :)
2021. aug. 31. 11:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!