Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Discordon hallottatok már az...

Discordon hallottatok már az AccountBlockerről? Igaz lehet, vagy csak át akarnak verni?

Figyelt kérdés

Egy fiú akivel neten ismerkedem már 3 hónapja, kért tőlem egy szívességet (eddig soha nem kért semmit), hogy regisztráljak erre az acountblockerre, ami megakadályozza, hogy feltörjék a fiókom. Ez pénzes, 18 000 ft, és állítólag ő már kifizette nekem előre, mert azt hitte benne leszek, hogy regisztráljak erre a dologra. Az adataimat meg kell adni ennek az blockernek, discord jelszó+ felhasználónév.

Én bizonytalan vagyok, a srácba sem bízom túlságosan, sokszor füllentett már apróbb dolgokban, de azok megbocsáthatóak voltak. Viszont ez nekem gyanús, hogy ha létezik is ilyen Account Blocker, hogy lehet mégis 18 000 ft?? Ez nem valami reális szerintem. A srácnak meg a legtöbb ismerősének állítólag évek óta van már ilyenje. Mi van ha kamuzik, és ezzel csak feltörik a fiókom? És mi van ha igazat mond, és tényleg már kifizette nekem, akkor nem utasíthatom vissza, hogy mégse regisztrálok. Mit tegyek? :(

2021. aug. 21. 02:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Add meg a linket ,megnézem. De amúgy 100 hogy atbaszas.
2021. aug. 21. 02:09
 2/7 A kérdező kommentje:
1, nincs linkje, mert a srác egy szerveren ahol írni kell ennek a Blockernek, megadta neki a felhasználónevemet, és úgy írt rám ez a Blocker, szóval csak az üzeneteim között van. Email meg akkor jönne tőlük, ha sikeresen regisztrálnék.
2021. aug. 21. 02:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szóval ez egy bot? Mi a discordneve?

Ne használd semmiképpen sem. Valószínűleg a srác akarja megszerezni a jelszavadat

2021. aug. 21. 02:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen. A 18 ezret azért mondta,hogy bűntudatot keltsen benned, hátha könnyebben bedolsz a trükknek. A discord amúgy alapból egész jol védett, kerhetsz 2faktoros bejelentkezést,, így ha új helyről is jelentkezne be valaki,előtte jóvá kell hagynod.
2021. aug. 21. 08:53
 5/7 anonim ***** válasza:
82%

Ha önként kiadod a felhasználóneved és jelszavad, akkor nem feltörnek, hanem simán belépnek vele. Te adtad oda, hogy éljenek vele vissza. A többi csak körítés, pszichológiai trükkök és nyomásgyakorlás, hogy elaltassák a gyanakvásod miközben kiadod a személyes adataidat. Ha az infóbiztonság legalapvetőbb szintjét sem teljesíted azzal, hogy például mindenhol ugyanaz a neved és jelszavad, akkor az összes fiókodhoz és profilodhoz (+ azok privát tartalmához) hozzáférhetnek, átvehetik az irányítását és kizárhatnak.

"nem utasíthatom vissza"

De. Még ha igaz is egy része, és bárki a saját döntése alapján kifizet neked valamit, te nem tartozol felé semmivel, nem leszel adósa. Ha ő ki akarta fizetni vagy kifizette, téged az nem kötelezhet semmire, és nem is várható el hogy viszonozd a dolgot.

2021. aug. 21. 09:57
 6/7 A kérdező kommentje:

Jó, nem mentem bele, valószínű amúgyis kamu. Nagyon erőltette, már az is gyanús volt, mit foglalkozik ő azzal, hogy nekem feltörik-e vagy sem? Neki már ez "megvan", akkor örüljön annak, de nehogy már rám akarja tukmálni. Végül nagy nehezen felfogta, hogy én ezt nem akarom. Eddig is voltak gyanús dolgai, de összességében egy normális srácnak tűnt, de hogy ezek után lerázom és tiltom, az tuti.

Köszi mindenkinek!

2021. aug. 21. 13:12
 7/7 anonim válasza:
Egy dc nevet kaphatok priviben? 🙏
2021. aug. 30. 00:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!