Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Fönn van youtube-on hogy...

Fönn van youtube-on hogy lehet feltörni valakinek a wifi-jét. Van ilyen alkalmazás is, állítólag. Mi igaz ebből, tényleg ilyen egyszerű?

Figyelt kérdés

2021. aug. 16. 15:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Jó kis csali szokott lenni hogy letölts valamit ilyen videó alatti linkekből ami téged fog befertőzni.
2021. aug. 16. 15:14
 2/5 anonim ***** válasza:
78%

"Mi igaz ebből"

Semmi.

Jobb esetben az a videó csak egy kattintás, és lájkvadász videó, rosszabb esetben pedig egy rosszindulatú szoftvert bemutató videó.

Bárhogy is van, jelentsd be a videót félrevezetésért, ezzel is elősegíted a videó mihamarabbi eltávolítását.

Wifit feltörni egyáltalán nem egyszerű, de tegyük fel, hogy mégis sikerülne valakinek.

Gondolod, hogy ő a jutubon fog ezzel dicsekedni?

2021. aug. 16. 15:19
 3/5 anonim ***** válasza:
50%

Aki lepontozott engem, törje fel a gépem, gyerünk!

Utolsó voltam :)

2021. aug. 16. 15:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

#3 Nem én pontoztalak le, de tény, hogy csak részigazság van abban amit mondtál.

Az esetek 99%-a valóban átverés, de ne feledkezzünk meg pl azokról az esetekről, mikor (bizonyos szolgáltatók) úgy generálták a default jelszavakat, hogy az SSID alapján vissza lehetett fejteni a jelszót. És ugye az emberek többsége a szolgáltató (hulladékát) modemét használja alapértelmezett beállításokkal, így sok hálózathoz hozzá lehetett férni.

De van még pár ilyen példa (pl elavult titkosítást használ valaki) stb..

Nyilván a youtubeon nem arról lesz videó valószínűleg, hogy valaki egy ismert exploitot kihasználva a router egyik szolgáltatásán keresztül bejut a hálózatra. :) Ellenben a fent említett esetekről előfordulhat bemutató videó, vagy pl brute force támadásos megoldásokról is vannak videók. Ezek valósak és bizonyos esetekben működhetnek is. Tehát nem minden kamu, csak a filmekben is bemutatott megoldások: "megnyomom a gombot és feltörtem" és ehhez "csak" az alábbi linken látható programot kell telepíteni.

2021. aug. 16. 16:00
 5/5 anonim ***** válasza:

"Mi igaz ebből?"

Az hogy ha be van kapcsolva a routeren a WPS akkor könnyen feltörhető.

-ha a wps pin (6-8db számjegy) is engedélyezve van akkor akár fél óra alatt végigpörgethetők a számok.

-ha a wps gomb van csak engedélyezve akkor csak türelemmel várni kell addig amíg a tulajdonosa megnyomja és elküldi neked a kódot. Persze lehet hogy hetekig hónapokig kell várni, de biztos az eredmény..

2021. aug. 16. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!