Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi a francnak kell ennyi...

Mi a francnak kell ennyi Windows frissítés?

Figyelt kérdés

És miért kell újraindítani ahhoz, hogy frissítsen??

Ha naponta úgyis leállítom és utána reggel újra bekapcsolom, akkor ezalatt nem tud frissíteni?

2021. aug. 14. 00:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
46%
Nekem sose indítja újra magát erőszakosan. A háttérben letölti magának ami kell, majd megjelenik egy frissítés és leállítás, meg frissítés és újraindítás gomb a sima leállítás és újraindítás mellé. Nap végén amikor kikapcsolom a gépet, a frissítéses opciót választom, mindent megcsinál kikapcsolás előtt, másnap a frissített rendszer indul. Már a 7 is ilyen volt. Az XP volt annak idején egy erőszakos dög, néha még vissza is számolt 15 percről frissítés után és nem lehetett azt mondani, hogy hagyj békén, majd úgyis újraindítom nap végén, csak egy órára lehetett eltűntetni, aztán megint visszaszámolt.
2021. aug. 14. 04:03
 12/20 anonim ***** válasza:
87%

"Egy leállítás + bekapcsolás = újraindítás nem?" - pont, hogy nem, csak látszatra ugyanaz, mert a gyorsabb indítás miatt a windows trükközik a leállítással.

Csak nézd meg bekapcsolás után a feladatkezelő teljesítmény fülén az "Indítás óta eltelt idő"-t, majd indítsd újra és nézd meg ismét.

2021. aug. 14. 07:18
 13/20 anonim ***** válasza:
27%

Van egy általános frissitőcsomag, amit csak 1x kell letölteni aztán nyugalom lesz:

Last Intergalactic Native Update Xpert

Keress rá: LINUX

2021. aug. 17. 20:20
 14/20 anonim ***** válasza:
Képzeld, a Linuxot is frissíteni kell, ráadásul nem havonta, hanem akár naponta. Bár tény, hogy ez fél perc alatt megvan és közben használhatod a gépet, észre se veszed, hogy frissít. Én Ubuntukat frissítettem távolról SSH-val egy időben, miközben a gépeken dolgoztak, senki észre se vette. Egy Wines gép volt (egy szoftver miatt kellett), abba RDP-vel léptem be, eleve 10 perc volt mire lekereste a frissítéseket, 20 míg letöltötte és telepítette (a letöltés tovább tartott, pedig a net gyors volt mögötte), bár az ezen dolgozó se panaszkodott lassulásra, de aztán újra akart indulni és ezt nem csak nekem az RDP-n dobta ki, hanem a gép előtt ülő nem rendszergazda fiókkal bent lévő usernek is, akkor szólt, hogy valami feljött neki ami eddig nem.
2021. aug. 17. 21:28
 15/20 anonim ***** válasza:
akkor mindketten tudjuk, h. mi a különbség
2021. aug. 17. 22:40
 16/20 A kérdező kommentje:

I'd just like to interject for a moment. What you're referring to as Linux, is in fact, GNU/Linux, or as I've recently taken to calling it, GNU plus Linux. Linux is not an operating system unto itself, but rather another free component of a fully functioning GNU system made useful by the GNU corelibs, shell utilities and vital system components comprising a full OS as defined by POSIX. Many computer users run a modified version of the GNU system every day, without realizing it. Through a peculiar turn of events, the version of GNU which is widely used today is often called “Linux,” and many of its users are not aware that it is basically the GNU system, developed by the GNU Project. There really is a Linux, and these people are using it, but it is just a part of the system they use.

De igen, tervezek linuxra váltani.

"Képzeld, a Linuxot is frissíteni kell, ráadásul nem havonta, hanem akár naponta."

A szervergépek évekig frissítés nélkül mennek 0-24.

És van lehetőséged arra, hogy soha nem frissítessz.

2021. aug. 18. 13:01
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

Azért kell ennyi frissités, mert maximális haszonra törekszik. A lehető legolcsóbban akarja kihozni a fejlesztést és a lehető legdrágábban akarja adni a szoftverét. Azt már az 1960-as évek közepén megjelent programozás tankönyvek is írják, hogy a szoftverfejlesztés egyik jelentős tétel a tesztelés. csinálnak egy nagyjábóli tesztelést és utána kiadják, mert ezen rengeteget lehet spórolni. Aztán a tesztelés költségeit a felhasználókkal fizettetik meg (duplán...), mert (és ezért telepít ilyen "telemetria" meg "ezt engedélyezd, hogy adatot gyűjthessen a gépedről" stb. szóval a Te sávszélességedet és a te CPU-dat használja, hogy rájöjjön arra amit nem végzett el) majd a sok száz ezer felhasználónál majd kijön ha hiba van. Aztán ha súlyos a hiba kijavitják ha nem annyira akkor felírják a kéménybe korommal... Normális világban, normális rendszerben már régen felnégyelték volna, de mivel elérte a maximális monopoliumot semmit nem lehet vele tenni, el kell fogadni, hogy drágán adja a szemetét.

A másik fele, hogy szintén olcsó legyen a fejlesztés nem igazán optimalizálnak semmit, gyorsan olcsón legyen lefejlesztve, a felhasználó meg vegyen 3x olyan gyors procit, és a gépében legyen legalább 16 GB RAM, mert a szemete nem fér be. És közben ő lett a világ leggazdagabb embere.... Ezért kell ennyit frissiteni, mert b*ik tesztelni előre, b*ik megfizetni a rendes programozókat és elmagyarázza marketinggel, hogy a felhasználó hülye, és sokat vár...

2021. aug. 18. 14:10
 18/20 anonim ***** válasza:

16 "tervezek linuxra váltani" helyes, this is the Way

17 zöld

2021. aug. 18. 15:42
 19/20 anonim ***** válasza:
Én nem bíznék meg olyan oprendszerben amire csak pár évente egyszer jön frissítés..
2021. aug. 18. 16:00
 20/20 anonim ***** válasza:
19: A számítástechnika történet eddig valaha volt egyik legmegbízhatóbb (és szerintem egyik legjobb) operációs rendszerére elég ritkán jött ki frissités (talán volt olyan év amikor egy se), pont azért mer megbízható volt (OS/390-nek hívták, de lehet, hogy akkor éppen MVS néven futott erre már nem emlékszem, mert néha átnevezték).
2021. aug. 18. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!