Mi a véleményetek a Mac os-ról mennyire biztonságos?
"Biztonság szempontjából világ első a mac. :) Az részlet kérdés, hogy átlag user számára felesleges ezen aggódni."
Nem tudom hallottál-e róla hogy arra készül az Apple, hogy a felhasználók adataik világítgassa át hogy "ha esetleg pedofil tartalmakat tárolnak", ami talán elsőre magasztos küldetésnek tűnik, de ezen kívül szerintem nagyon durva adatbiztonsági aggályoakt vet fel...
"Hát programozásilag melyik a jobb??"
Ezt a kérdést nem tudom értelmezni, de ha abból indulsz ki hogy az Apple gépek OS-ei a hardverekre vannak optimalizálva, a Windows meg a Linux pedig egy teljesen univerzális használatra, akkor itt nyilván az Apple nyer. Hogy mezei egyszerű felhasználóként te ebből észre vennél-e valamit? nagy esélyel semmit.
"Biztonsági szempontból melyiket lehet jobban feltörni?"
Az Apple "hülyebiztosabb" mivel egy zárt rendszer és csak az általuk kibocsátott szoftvereket tudod használni.
De aki normálisan tud használni egy Windows rendszert, nem tölt le mindenféle összewarezolt megbízhatatlan forrásból származó szarságokat, annak a Windows alatt sem lesz ilyen gondja.
Nekem sima Windows alapú pc-m van, ezt használom már 7 éve lassan, de nem érzem, hogy micsoda rohadt nagy fenyegetettségbe lennék biztonsági szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!