Arról szeretnék kérdezni, hogy kitaláltam 1 titkosítás és, hogy ezzel kihez, mihez tudnék fordulni?
Nah akkor 00:12
2105282738321021629324312181
EZ a válaszom neked ha majd megfejted akkor ügyes vagy és hidd el nem csak hülye számokat írtam ide
ez neked titkosítás? én nem értek hozzá, de egy kicsit is szakavatottabb valószínű hamar megfejti. olyan titkosítások vannak amiket te el sem tudsz képzelni. nem is karakterekből áll a titkosított szöveg...
te valószínű úgy csináltad hogy egy szám megfelel egy betűnek. vagy ha nem így, akkor valami hasonló algoritmussal, de biztos vagyok benne hogy egy hozzáértő hamar megfejti
nahlátod... én egyátalán nem értek hozzá de még énis jó úton indúltam el. nagyon hamar megfejteni és kicsit is hozzáértő ember
józan paraszti ész is elég a megfejtéséhez (persze ezzel idő kell hozzá)
Kérdező:
Ez alapján nem fogom tudni visszafejteni. Hozzáértők tuti megtudják, nekem ez kevés.
Ha viszont publikálsz egy programot működő algoritmussal, azt visszafejtem neked. Pl egy olyat, hogy kiírod az általad titkosított szöveget, alá meg raksz egy input boxot ahová ha a jó szöveget írom be, kiírja, hogy a törés sikeres. Ha meg rosszat, akkor mondjuk azt, hogy hülye vagyok hozzá. :P
Hasonló program a tcp/ip protokolon való titkosított kommunikációhoz amúgy is elengedhetetlen, hiszen a gépnek kódolnia, és dekódolnia kell, s általában pont ezek a programok azok amik alapján lehet találni réseket, és nem maga a titkosított kulcs alapján. Szóval hiába van tuti jó titkosításod, ha az egy programon keresztül nem tudod biztonságosan hasznosítani. Így törik fel a 256bites titkosításokat is... Simán kód alapján több évszázad kéne a visszafejtéshez. Program által létrehozott biztonsági réseket kihasználva viszont akár 10 perc.
Egy kriptográfiában jártas szakember enélkül is fel tudja törni biztos, de én nem.
00:34
Hát már elég régen volt, hogy én programoztam szóval most nem fogom elővenni megint :-D
de azért valahol a neten keresgélek valami helyet ahol lehetne szakértők elé rakni.
00:54
Nem e betű :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!